Zabavno raziskovanje novinarstva med počitniškim varstvom Jaz, novinar

Objavljeno: 27. oktobra 2019

Med poletnimi počitnicami je čas sproščene zabave in družabnih trenutkov, poleg tega pa se marsikdo rad udeleži kakšne delavnice, ki nas napolni z energijo ter vzbudi v nas radovednost in željo po dodatnem znanju.

Za najmlajše smo vse to združili v programu počitniškega varstva Jaz, novinar, ki se vsako leto odvija na Socialni akademiji. Otroci so se za en teden prelevili v nadobudne raziskovalce in se spoznavali z novinarstvom, delovanjem radijske postaje, pisanjem zgodb, sestavljanjem scenarijev ter snemanjem prispevkov in filmov. Vsak teden so v petek predstavili lastne (reportažne) izdelke pred publiko svojih staršev in kolektiva Socialne akademije.

Kaj so ustvarili?

Med tednom druženja in zabave so se preko nalog in kreativnih delavnic otroci učili veščin reševanja ugank, ročnih spretnosti, javnega nastopanja ter sodelovanja v skupini.

Po poročanju priložnostnih mladih novinarjev so se v eni od aktivnostih imeli priložnost družiti tudi s terapevtskimi živalmi, ki so nedvomno popestrile njihovo učno poletno izkušnjo.

Tags: , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1