ODPOVEDANO: Jesensko počitniško varstvo za 1. – 5. razred OŠ: JAZ, NOVINAR

Objavljeno: 30. septembra 2020

Počitniško varstvo Jaz, novinar bo letos potekalo tudi v času jesenskih počitnic. Tokrat bomo v okviru 9‐urnega dnevnega programa ustvarjalnega varstva za otroke od 1. do 5. razreda osnovne šole raziskovali kulturno dediščino Slovenije.

O PROGRAMU

Program Novinarsko raziskovanje kulturne dediščine bo potekal pod naslovom JAZ, NOVINAR, v okviru katerega bodo mali nadobudneži odkrivali in razvijali svoje talente skozi fotografijo in video ter spoznavali poklic novinarja, različne novinarske zvrsti in raziskovali kulturno dediščino Slovenije. Poleg tega bo vsak dan na programu rekreacija (izleti) ter druženje in ustvarjalne igre.

Program bo potekal od ponedeljka do petka od 7.30 do 16.30. V tem času bo organizirano varstvo, novinarske delavnice, izleti, rekreacija, kreativno ustvarjanje, druženje in igra ter prehrana (dve malici in kosilo).

KOMU JE PROGRAM NAMENJEN?

Program sofinancira Mestna občina Ljubljana, zato bodo tedni BREZPLAČNI za otroke, ki imajo stalno prebivališče na območju MOL in obiskujejo 1. do 5. razred na osnovni šoli na območju MOL, ter otroke družin, ki nimajo stalnega bivališča v MOL in živijo v študentskih domovih v Ljubljani, vendar le v primeru, da otroci obiskujejo osnovne šole v Ljubljani.

Na počitniškem varstvu je na voljo 25 mest, od tega je 10 mest rezerviranih za otroke iz socialno ogroženih družin. Rezervirana mesta bodo ostala odprta do 14.10. oz. do zapolnitve. Za prijavo na ta mesta je v prijavnico potrebno priložiti dokazilo (odločba o otroškem dodatku, socialni podpori itd.). Druga mesta bomo zapomnili po principu “kdor prej pride, prej melje”.

Prosimo, da do nedelje, 18. 10., dokončno potrdite, da se bo vaš otrok varstva zares udeležil. V nasprotnem primeru se mesto odda drugemu otroku.

Tokratni program bo zanimiv tudi za otroke, ki so se varstva pri nas že udeležili, saj smo nadgradili vsebino dnevnih delavnic, poleg tega pa se bo ustvarjanje skozi celoten teden navezovalo na tematiko slovenske kulturne dediščine. 

Pri izvedbi počitniškega varstva bomo smiselno sledili smernicam NIJZ glede velikosti skupin, morebitne uporabe zaščitne opreme, razkuževanja, itd. za vrtce in šole. O potrebnih prilagoditvah vas bomo obvestili pred začetkom programov počitniškega varstva. V primeru ponovitve epidemije si pridržujemo pravico do odpovedi varstva.

Oglejte si, kaj smo ustvarjali med poletnim varstvom

Več informacij: prijave@socialna-akademija.si; odgovori na pogosta vprašnja.

Program sofinancira Mestna občina Ljubljana.

Tags: , , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1