Je razdajanje za bližnjega lahko skušnjava?

Objavljeno: 18. novembra 2010

matej

 V okviru 44. Nikodemovih večerov bo Socialna akademija izvedla predavanje:

 Je razdajanje za bližnjega lahko skušnjava?
 

Četrtek, 18. 11. 2010, predavalnica Teološke fakulteta v Ljubljani.
Gosta sta Matej Cepin in mag. Aleš Čerin. Moderatorka večera je Katja Jarc.

Dandanes se v Sloveniji mnogi kulturni, izobraževalni, verski, prostovoljski in družabni dogodki otepajo z majhnim odzivom s strani udeležencev. Njihovi organizatorji, najpogosteje zagnani in predani prostovoljci, za to krivijo splošno pasivnost ljudi, obenem pa se sprašujejo, koliko energije se sploh še splača vlagati v razdajanje in prostovoljno delo za bližnjega.
Kaj se lahko iz takšne ‘inflacije’ dogodkov naučimo? Z njimi res odgovarjamo na potrebe ljudi ali pa jih je velik del predvsem samim sebi namen?
Ko se razdajamo za bližnjega, imamo vsaj dve možnosti: delati za druge ali pa delati skupaj z drugimi. Pretirano delo za druge, ki teh ‘drugih’ ne vključuje ali jih niti ne povpraša po njihovih potrebah, je lahko velika skušnjava.

 

 
matejMatej Cepin vodi Socialno akademijo, katere poslanstvo je prispevati k družbenemu vključevanju in aktivnemu državljanstvu mladih in odraslih. Po Sloveniji in širše vodi izobraževanja za prostovoljce in zaposlene v nevladnih in mladinskih organizacijah, raziskovalno pa se ukvarja z mladinskim delom, odgovornim državljanstvom, civilno družbo in medgeneracijskim sodelovanjem.

 

 

 

ales-cerinAleš Čerin, mag. farmacije, mož, oče, podjetnik, skavt, predavatelj in bloger se poslovno ukvarja z izobraževanjem in svetovanjem na področju organizacije analitskih laboratorijev, sistemov vodenja kakovosti in vodenja. Za letošnji Socialni teden je pripravil izobraževanja s področja vodenja družine, preprostosti in bloganja kot načina družbene participacije.


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1