Cikel delavnic Najdi mir v sebi, začetek 10. 10. 2016

Objavljeno: 16. avgusta 2016

Jesen med vsemi letnimi časi kraljuje v mešanici razkošnih barv dreves. Prav tako pa nas ljudi prevzemajo različni, mešani občutki. Zaslužen dopust se zaključuje, misli nam uhajajo na cel kup študijskih obveznosti, nove projekte ali na stara ustaljena opravila in naloge v službi. Kljub vsemu ob tem ne smemo pozabiti nase – na čas, ki si ga namenimo sebi, saj bomo le tako kos vsemu, kar nas čaka …

Vzemi si čas za prijaznost – saj je pot k sreči.
Vzemi si čas za sanje – popeljejo te med zvezde.
Vzemi si čas za to, da ljubiš in da si ljubljen – to je privilegij bogov.
Vzemi si čas in se ozri naokrog – dan je prekratek, da bi bil sebičen.
Vzemi si čas za smeh – ki je glasba duše.
 (Stara angleška molitev)

Delavnice so namenjene vsem:

 • ki si želite, da bi si v dnevu ali tednu zmogli vzeti nekaj trenutkov časa zase, se sprostili in uživali v tem, kar resnično radi počnete;
 • ki vas študij, služba, odnosi zaposlujejo v tolikšni meri, da vam ne prinašajo samo izpolnitve, ampak so vam tudi v breme;
 • ki bi radi razumeli, kako delujejo naše misli, čustva, telo in kaj lahko storimo, da bi nas to podpiralo, ne pa nam oteževalo življenja;
 • ki bi radi spoznali nekaj sprostitvenih tehnik, ki vam bodo pomagale pri vsakodnevnem soočanju s stresom.

Na delavnicah bomo:

 • si vzeli čas zase in osveščali situacijo, v kateri se trenutno nahajamo;
 • preživeli kvaliteten čas sami s sabo in usmerjali svojo pozornost v to, kar si zase resnično želimo;
 • spoznavali bomo tehnike sproščanja in druge načine, ki nam bodo pomagali pri bolj kvalitetnem življenju;
 • preko različnih vaj spoznali delovanje naših misli, čustev, telesa in njihove vplive na naše dojemanje sebe;
 • širili bomo zavedanje sebe, možnosti, ki jih imamo v življenju in prepoznavali to, kar si resnično želimo;
 • z drugimi delili svoja razmišljanja, izkušnje, občutke in se drug od drugega učili.

 

Datumi: vsak ponedeljek in sredo: 10. 10., 12. 10., 17. 10., 19. 10., 24. 10. in 26. 10.

Trajanje: 19.30–21.00

Lokacija: Socialna akademija (Ulica Janeza Pavla II. 13, Ljubljana)

Cena: 30 eur (5 eur/srečanje) za dijake, študente, upokojence; 60 eur (10 eur na srečanje) za zaposlene

Zaradi kontinuiranega procesa dela je mogoče obiskovati samo celoten sklop delavnic (z možnostjo plačila v enkratnem znesku ali na obroke). Vsa srečanja bodo sestavljena iz izkustvenih vaj, nekaj teorije za boljše razumevanje teme, osebnega dela in pogovora v parih/manjši skupini. Namen srečanj je krepitev pozitivnih izkušenj, zaupanja sebi in razvijanje zadovoljujočih načinov reagiranja, doživljanja in vedenja. Program srečanj se bo prilagajal skupini sami, tako da bo v največji možni meri odgovarjal na potrebe in želje udeležencev. Srečanja bodo potekala v skupini do 10 udeležencev.

Izvajalki:

Kristina Kosmač je po izobrazbi specializantka psihodinamske psihoterapije. Na Socialni akademiji sodeluje kot trenerka pri projektu 10 ključnih stvari in projektu Za zdravje mladih. Z osebno rastjo in raziskovanjem načinov, kako živeti bolj sproščeno in izpolnjeno, se preko različnih delavnic in seminarjev intenzivno ukvarja od leta 2009. Verjame v to, da je možnost za spremembo vedno možna, če smo pripravljeni pogledati vase in poskusiti narediti stvari drugače kot običajno.

Nina Debevec je po izobrazbi diplomirana varstvoslovka. Je sodelavka na Socialni akademiji pri projektih Za zdravje mladih in Popotniško novinarstvo ter kot trenerka sodeluje pri projektu 10 ključnih stvari. Verjame, da neformalno učenje, ki ga pridobivaš izven formalnega šolskega sistema, vpliva tudi na razvoj osebnostne rasti. Že od nekaj rada dela z ljudmi, v zadnjih letih pa jo zanimajo predvsem odnosi med ljudmi, do sveta in sebe. Meni, da se je pomembno zavedati življenja in ne samo brzeti skozi življenje. Poistoveti se z idejo: z majhnimi, a konkretnimi dejanji soustvarjati svet sprememb.

Za vse dodatne informacije o vsebini delavnic lahko pišete na: nina.debevec@gmail.com ali kristina.kosmac@gmail.com.

Vabljeni, da skupaj raziščemo in se začnemo učiti, kako že v sedanjem trenutku lahko poskrbimo za to, da se počutimo dobro in sproščeno.

Odzivi udeležencev:

Delavnice so potekale v duhu pozitivnih pričakovanj. Kot bi prišel v hotel s petimi zvezdicami in doživel še šesto. (Matej C.)

Super izkušnja tudi za naju z Matejem ( v partnerskem odnosu); po vsaki delavnici sva imela možnost nadaljevati pogovor, saj je vsaka delavnica odprla veliko podtem in zavedanja.

Moja pričakovanja so se uresničila s tem, da se postopoma bolj povezujem s samim sabo in lažje usmerjam fokus v to. Zelo mi pomaga tudi sproščanje zgolj s koncentracijo na dihanje. Sam sebi sem odprl veliko novih vrat in dimenzij v življenje, za kar sem iskreno hvaležen.

Moja pričakovanja so skozi cikel delavnic izpolnjena, saj sem ozavestila marsikatere stvari, ki sem jih želela. Naučila sem se veliko novega, kar mi bo gotovo prišlo prav v življenju.


2 Responses to Cikel delavnic Najdi mir v sebi, začetek 10. 10. 2016

 1. Pingback: Jesenski cikel delavnic: Najdi mir v sebi – Drevo življenja

Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1