Kako pomagati mladim odkrivati njihovo poslanstvo?

Objavljeno: 17. januarja 2018

V okviru Trstenjakovih večerov, ki tradicionalno potekajo v Gornji Radgoni, je Matej Cepin v petek, 12. januarja 2018, izvedel predavanje o pomoči mladim pri odkrivanju njihove poklicanosti in poslanstva.

Predavatelj je predavanje pričel z analizo položaja mladih v obdobju 4. industrijske revolucije, ki jo zaznamujejo mobilna telefonija, internet stvari, velike količine podatkov in druge tehnične inovacije, ki pa imajo vpliv tudi na to, kako se mladi družijo, izobražujejo, kako trošijo, kaj jih motivira …

Kot glavno vzgojno potrebo pri mladih v današnjem svetu je izpostavil kompetenco vodenja samega sebe. »Sodobne spletne platforme nam preko konceptov delitvene ekonomije in družabnih omrežij omogočajo veliko boljše upravljanje s časom, znanjem, materialnimi dobrinami, denarjem … Težava torej ni v upravljanju ampak v vodenju,« pravi.

Predavatelj je na koncu nanizal še 8 »izdej« za starše, vzgojitelje, izobraževalce in vse, ki so v stiku z mladimi, ki jim lahko pomagajo pri pomoči mladim pri odkrivanju njihovega poslanstva in poklicanosti.

Predavanja, ki je potekalo v zelo prijetnem vzdušju, se je udeležilo okoli 50 poslušalcev.

Tags: , , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1