Rok Pisk: Kako smo ustvarjali film

Objavljeno: 29. maja 2014

Na napakah se učimo. In čeprav je ta šola draga, saj zahteva čas in zvrhano mero potrpljenja, pa tam pridobljeno znanje zlepa ne zbledi.

Tako je bilo tudi pri našem filmu.

Priprave so bile zelo zavzete: ogromno super idej, navdušenja, zagona. V glavah so se nam počasi bistrile podobe filma, v katerem smo želeli predstaviti kršitev pravic na psihiatriji. Iskali smo igralce, razmišljali o lokacijah, pilili scenarij … DSC_0019A počasi smo dojeli, da bo prehod s papirja v realnost težji, kot smo mislili: uskladiti se za termin, upati na primerno vreme, poskrbeti za pripomočke. Od prvega snemalnega dne ni ostalo nič. Razen znanja iz napak. Od tistega dne vem, da je potrebno poleg mikrofona vzeti tudi kabel; da rezervne baterije nikoli ne škodijo; da se je treba za snemanje v javnih prostorih vnaprej dogovoriti. Za konec pa je pokvarjena kamera še dodatno pokvarila naš dan.

Videli smo, da za tako ambiciozen projekt ne bo časa in našli smo novo pot: skrčili smo število igralcev, dogajanje smo poenostavili in prestavili na prosto in naredili še cel kup manjših sprememb. In tako je nastal naš film.

Rok Pisk

_____

V blogih so zapisana osebna mnenja avtorjev in ne nujno tudi mnenje organizacije kot celote.

Tags:


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1