Kakovost dela in strukturne spremembe v EU

Objavljeno: 19. novembra 2007

bled-1.jpg

bled-1.jpgOd petka, 19. oktobra do nedelje, 21. oktobra 2007 je na Bledu potekala konferenca z naslovom "Kakovost dela in strukturne spremembe v EU: kdo zmaguje, kdo izgublja?"
Konferenco je organiziralo Evropsko združenje krščansko-demokratskih delavcev – EUCDW s svojim italijanskim partnerjem EFAL.

Prvi dan, v petek, 19. oktobra, se je konference s strani Socialne akademije udeležil Matej Cepin, ki je kot predstavnik EZA mladinske platforme navzočim spregovoril o mladih na trgu delovne sile.
V 30-minutni predstavitvi je poudaril glavne težave, s katerimi se mladi na trgu delovne sile srečujejo, med temi pa izstopajo pomanjkanje izkušenj, neprilagojen šolski sistem, evropski socialni model, varnost in fleksibilnost delovnih mest ter premajhna vključenost mladine v procese odločanja.
Na konferenci so med drugim spregovorili ministrica za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Mojca Kucler Dolinar, predsednik odbora DZRS za evropske zadeve g. Anton Kokalj, evropski poslanec in poslanka José Albino Silva Peneda in Ljudmila Novak in drugi.

{gallery}galerije/07/bled_konferenca{/gallery} 


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1