Kanomlja izpovedala svojo evropsko zgodbo

Objavljeno: 21. januarja 2014

Socialna akademija je v okviru projekta ILEAC in v sodelovanju s Turistično kulturnim društvom Kanomlja v soboto, 18.januarja, ob 16.uri v prostorih KS Kanomlja v „stari šoli“ pripravila druženje in diskusijsko kavarno na temo Moja evropska zgodba. Imeli smo sproščeno, pogovorno srečanje odprto za vsakogar, udeležili pa so se ga prebivalci Kanomlje in okoliških krajev vseh generacij. Vsak s svojo „evropsko zgodbo“ sta popoldne uvodoma obarvala gosta Alenka Oblak in Janez Kavčič in med udeležence diskusije vrgla ‘kost za glodanje’.

V vse večji poplavi evroskepticizma smo se želeli posvetiti zgodbam, ki jih je pisalo življenje v Evropi nekoč in jih piše še danes, osebnim zgodbam mladih in starejših.

idrija1Udeleženci srečanja so razmišljali in se pogovarjali o tem, kaj je bilo včasih strah vzbujajoče, danes pa je mladim samoumevno, kaj je združevanje in povezovanje Evrope prineslo njim osebno in njihovemu okolju, kaj se je spremenilo in kaj ostaja natanko tako, kot je bilo pred povezovanjem celotne Evrope, kako mladi danes dojemajo Evropo in katere njene pridobitve s pridom uporabljajo, zakaj nekatere stvari kljub vsemu ostajajo iste, so del naših korenin in nas bogatijo; nas osebno, našo lokalno skupnost in naš narod?

Pogovorno srečanje je vključevalo tudi pogostitev, ni pa edini dogodek pri nas, saj bosta še dva po Sloveniji, prav tako pa smo udeležnce spodbudili tudi k pisanju njihove zgodbe za natečaj ‘Moja evropska zgodba’, ki ga prireja Socialna akademija.

Tags: , , , , , , , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1