Ključno je, da v organizaciji vzpostavimo lestev

Objavljeno: 29. novembra 2013

V okviru pobude Mladinski delavec, ki pod vodstvom Socialne akademije združuje še štiri druge mladinske organizacije (ZSKSS, ZTS, Mladinski ceh in Brez izgovora) v novembru in decembru petim organizacijam v mladinskem sektorju po Sloveniji pomagamo razvijati njihove notranje sisteme usposabljanja mladinskih voditeljev in mladinskih delavcev.

Ta teden je razvoj potekal v Mladinskem centru Krško in Mladinskem centru Litija. Že prej se je razvoj začel v Mladinskem informacijskem centru v Ljubljani (MIC), dogaja pa se tudi v Mladinski komisiji Planinske zveze Slovenije in v novomeškem Lokalpatriotu.

Delo povečini poteka z najožjimi ekipami mladinskih delavcev (5-10 vodstvenih kadrov v organizaciji). V moderiranem procesu prihaja do mnogih spoznanj, najpogosteje pa vodstva organizacij z navdušenjem razmišljajo o tem, kako znotraj organizacije vzpostaviti »lestev, po kateri bodo mladi lahko plezali od pasivnosti in nevključenosti k pridobivanju kompetenc, odkrivanju lastnih potencialov, vključenosti, zaposljivosti in konstruktivnemu odnosu do družbe.

Procesi potekajo skladno s priročnikom Usposabljanje mladinskih voditeljev in delavcev: Strokovne podlage in priporočila za vzpostavitev sistemov usposabljanja v organizacijah.

Tags: ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1