Ko nekdo sam od sebe pripravi PPT prezentacijo

Objavljeno: 5. novembra 2014

“To je res pravi študijski krožek!” je vzkliknil Mario (mentor) po srečanju skupine S. O. S. (Spominjamo – Opominjamo – Spreminjamo) 29. 10. 2014, ko so mladi predstavili svojo vizijo tem, ki bi jih obravnavali v dokumentarcu o polpretekli zgodovini in delitvah slovenskega naroda.

DSCN8138Osem mladih se je razgovorilo o vsebinah, ki jih zanimajo. Andrej je naredil pravo pravcato predavanje, pri katerem ni manjkala dodatna Powepoint predstavitev.

Vprašanj, o katerih bi lahko posneli dokumentarec, res ne manjka. Večji problem je najti rdečo nit tem, ki jih želimo obravnavati. V pomoč k večjemu uvidu smo medse povabili že kar nekaj gostov.

V sredo, 4. 11. 2014, smo gostili dr. Bernarda Nežmaha, primerjalnega književnika in sociologa, ki je med drugim delal že kot glavni urednik Mladine, komentator na RTV Slovenija ter raziskovalec na  Inštitutu Nove revije, kot docent predaval na Filozofski fakulteti in Fakulteti za medije v Ljubljani ter izdal pet samostojnih znanstvenih in strokovnih knjig.

DSCN8100Štiri ure in pol se sliši veliko, a so minile, kot bi mignil, saj nam je naš sogovornik znal postreči z zelo zanimivimi podatki. Pregledali smo razvoj časnikarstva na Slovenskem ter debatirali o sedanjem stanju medijev na naših tleh.

O politiki se da diskutirati ure in ure. Veseli nas, da kljub kresanju različnih mnenj in idej, vedno ohranjamo kulturni nivo debate. In ko je iskrenja različnih pogledov konec, lahko drug drugega še bolj spoštujemo. Lahko bi bili zgled mnogim ljudem, ki dejansko krojijo naš politični prostor.

FOTOGALERIJA

Projekt podpira: Ameriška ambasada v Ljubljani

Tags:


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1