Konferenca ProMotE na Češkem

Objavljeno: 28. marca 2013

Predstavnici Socialne akademije sta se 18. – 26. marca 2013 udeležili mednarodne konference na Češkem v okviru mednarodne projektne pobude ProMotE – “PROtection, MOtivation and Empowerement of Disatvantage Youth, ki spodbuja zaščito, motivacijo in krepitev mladih z manj priložnostmi. Konference se je udeležilo 37 udeležencev iz Nemčije, Portugalske, Češke, Slovenije, Kolumbije, Mehike, Brazilije, Argentine, Kolumbije in s Filipinov. Celotni projekt ProMotE bo vključeval okvirno 1.142 mladih in 201 trenerje iz različnih držav; glavne aktivnosti poleg konference na Češkem pa bodo še 3 mednarodne izmenjave, konferenca v Braziliji ter intenzivno izobraževanje trenerjev.

V prvem delu konference so si udeleženci v češkem mestu Šumperk ogledali priprave in izvedbo projekta Silni bez nasili (Strong without violence) v Zakladni šoli Slunečni, v pripravi češke organizacije Trialog, v sodelovanju z nemško organizacijo Starkmaher ter mednarodno umetniško skupino Gen Rosso. Skupaj z osnovnošolci so člani skupine Gen Rosso pripravili mjuzikl Streetlight, ki v mladih spodbudi zavedanje, da lahko brez vključevanja nasilja zelo dobro sodelujejo.

V drugem delu konference so si udeleženci v konferenčnem centru v Pragi izmenjali izkušnje in ‘dobre prakse’, ki v svojem bistvu ponujajo mladim priložnost dodatnega izobraževanja in sodelovanja v projektih, ki krepijo njihove ključne kompetence, jih vključujejo nazaj v družbo in jim omogočajo zaposlitvene možnosti.   Vsi predstavljeni projekti imajo pozitiven vpliv na zaposljivost mladih, saj jim zagotavljajo nove priložnosti za sodelovanje in neformalno učenje, omogoča pridobitev sposobnosti in kompetenc, ki so ključne za vzpostavitev pozitivne identitete posameznika.

{gallery}galerije/13/promote{/gallery}

Tags: , , , , , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1