Lenart Šmid: Požar, smeh, norija, izkušnje učenja … vse to je del delavnice Ustvari film

Objavljeno: 13. junija 2014

Požar, smeh, norija, lepi težki trenutki, izkušnje učenja … vse to je del delavnice Ustvari film, ki je bila za mene nepozabna.

Za delavnico sem čisto slučajno slišal in se prijavil iz radovednosti, zato tudi nisem vedel, kaj pričakovati od nje.

Nepoznana oprema, nepoznani ljudje so v meni zbujali dvome, ali sem kos temu. Iz ure v uro smo postali, ne samo v moji skupini tudi z ostalimi skupinami, zelo povezani.

O pisanju scenarija, snemanju, režiji in montiranju nisem vedel popolnoma nič, zato sem poizkušal sodelovati v svoji skupini, kolikor se je le dalo, čeprav mogoče ni bilo tako videti. A na koncu sem izjemno veliko odnesel od delavnice.

Vse skupaj se je pričelo z uvodom v spoznavanje pravic in nato pisanjem scenarija, katerega smo morali menjati kot po tekočem traku (uvod in zaključek), da smo naposled le prišli do idealnega teksta.

DSC_0038Snemanje zna biti še kako zahtevna zadeva – to se je pokazalo tudi pri nas: od »zrnaste slike«(ponovno snemanje) do požara v bloku zaradi slabo nastavljenih reflektorjev (vse se je končalo v redu).

Ni kaj, če smo imeli še kako pestro dogajanje na snemanju ,se je to preneslo tudi v montažo, kjer nas je ob koncu delavnice še kako lovil rok za oddajo filmov in je bilo potrebno delati tudi vse dni v tednu.

Nekaj dni pred rokom oddaje filma je le napočil dan, ko je bil film narejen. Pošteno sem si oddahnil, a glej ga zlomka! Ko mentor vse skritizira, je enostavno potrebno iti od začetka.

Takrat se prične »norija«, ko se je montiralo od jutra do party-ja, takoj po njem, v jutranjih urah, pa se je v malo »čudnem stanju« vse skupaj nadaljevalo do nočnih ur v naslednji dan.

Film je bil naposled le dokončan. Čakajo ga le še manjši popravki.

Odziv publike in drugih oseb pa je bil presenetljivo pozitiven, zato sem si rekel: zakaj pa ne bi vse skupaj nadgradil odšel na delavnico Ustvari videospot.

Se vidimo na delavnici dokumentarca!

Lenart Šmid

____

V blogih so zapisana osebna mnenja avtorjev in ne nujno tudi mnenje organizacije kot celote.

Tags: ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1