Človek je kot izvir

Objavljeno: 18. marca 2010

sticna.jpg

sticna.jpgV Župnijskem domu Stična smo se v četrtek, 18. 3. 2010 zvečer, srečali odrasli, ki pripadamo različnim generacijam. Posedli smo za mize, na katerih je bilo pecivo, brezalkoholna pijača.  Prostor je bil prijeten, svetel,  luči so obsvetljevale napis na tabli, kjer smo prebrali ČLOVEK JE KOT IZVIR, KI NIKOLI NE USAHNE.

Gospa Silva Matos je spregovorila o vlogi družine, o spoštovanju, o skupnosti, v kateri je živela z možem in s štirimi otroki, saj so bivali v isti hiši kot moževi starši. Mati naj bo ljubeča, oče avtoriteta, vendar pa to ne izključuje ljubečega odnosa do žene in otrok. V družini omogočimo razvoj vsem članom in ne rušimo dostojanstva, ki nam kot ljudem pripada. Otroke vzgajamo tako, da priznamo svoje napake, da jih spoštujemo in oni nas (spoštovanje različnosti, tudi glede na starost), učimo se od njih tudi starši. Vzgajamo jih za aktivnost, borbenost. Pomembni so pripadnost, zvestoba, zaupanje. Pogovarjamo se o problemih in jih skupaj rešujemo, vsak po svojih močeh. Spoštovanje vključuje vljudnost in omiko vseh družinskih članov. Komunikacija naj izraža temeljno spoštovanje. 
 
{gallery}galerije/10/sticna{/gallery} 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  RAZVOJ POTENCIALOV MLADINSKIH ORGANIZACIJ ZA MEDGENERACIJSKO SOŽITJE IN SODELOVANJE
»Operaciji delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za šolstvo in šport. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete: »Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja«, prednostne usmeritve: »Izboljšanje kakovosti in učinkovitosti sistema izobraževanja in usposabljanja«.
 
 
 


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1