Luč sveta sta ugledali knjižici Poverjanje in Mentorstvo

Objavljeno: 19. junija 2014

V sredo, 18. junija, smo v okviru Tedna državnosti proslavili rojstvo že težko pričakovane knjižne zbirke Vodim, torej sem!.   V sklopu knjižne zbirke sta izšli knjižici Poverjanje – Kako naj voditelj spusti iz rok?  in Mentorstvo. V kratkem bodo izšle še preostale tri.

Knjižica »Mentorstvo« je namenjena tako posameznikom kot organizacijam, ki želijo poglobiti znanje o mentorstvu, predvsem z vidika uporabnosti. Podaja namreč nekaj
koristnih idej in nasvetov ter hkrati opozarja na napake in stranpoti, ki se jim mentor in mentoriranec ob ustreznem pristopu k mentorskemu procesu lahko izogneta. Avtorica knjižice Urška Mali Kovačič verjame, da nam dobro mentorstvo lahko močno olajša delo in tako naredi življenje enostavnejše in prijetnejše.

Poverjanje je področje, ki se ga tudi izkušeni voditelji neradi lotevajo, ker naj bi poverjanje vzelo preveč časa in ker je poverjati naloge – preprosto težko. Knjižica »Poverjanje – Kako naj voditelje spusti iz rok?« želi spodbuditi voditelje družin (ja, tudi starši so voditelji!), podjetji, nevladnih organizacij, da bi se zavestno določili za poverjanje, da bi v svojem okolju znali ustvariti primerno »klimo« in da bi s pomočjo pravih vprašanj znali praktično izvesti popolno poverjanje. Avtor knjižice Aleš Čerin verjame, da je poverjanje pomemben element dobrega vodenja, ki veliko pripomore k napredovanju vseh – voditelja, sodelavce in celotne organizacije.

Cena posamezne knjižice je 7.00 EUR, naročite ju lahko na info@socialana-akademija.si. Toplo jih priporočamo vsem, ki želijo narediti nekaj na področju vodenja ter s tem prispevati svoj delež k boljšemu stanju v družbi.

 

01mentorstvo_in_poverjanje_sm

Tags: , , , , , , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1