Medgeneracijska sloga

Objavljeno: 5. avgusta 2010

mgsf0.jpg
mgsf0.jpgV petek,  6. 8. 2010, se je v gasilskem domu v Repnjah odvijalo potopisno predavanje na temo Medgeneracijsko sodelovanje na Filipinih. Katja in Marko sta se letos januarja odpravila na Filipine, kjer je potekalo Romanje zaupanja na zemlji, ki ga pripravljajo bratje iz Taizeja.

V pripravljalnem tednu sta z bivanjem pri tamkajšnjih družinah spoznavala življenje domačinov. Opažala sta njihovo medsebojno sodelovanje, pomoč, ustvarjalnost in aktivnost kljub težkim življenjskim razmeram. Spoznala sta tesno povezanost med vsemi člani družine, zaupanje in trdno vero, ki je ključnega pomena v težkih preizkušnjah. Skupaj smo ugotavljali kakšno vlogo ima družina tudi izven meja Slovenije. Vsekakor drži, da je v slogi moč. Če pa je povezanost in sloga še medgeneracijska je to še dodatna obogatitev in prednost.

 

  {gallery}galerije/10/mgsf{/gallery}

 

logoMGS.jpg

»Operaciji delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za šolstvo in šport. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete: »Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja«, prednostne usmeritve: »Izboljšanje kakovosti in učinkovitosti sistema izobraževanja in usposabljanja«.


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1