Več kot 56.000 otrok in mladostnikov je sodelovalo na Evropskem tednu kodiranja 2019

Objavljeno: 25. novembra 2019

Meet and Code je mednarodna pobuda, ki je mladim Evropejcem in Evropejkam omogočila učenje programiranja v času EU Code Weeka. Pobuda spodbuja skupinsko učenje na zabaven, interaktiven in navdihujoč način.

Letos je v 25 evropskih državah potekalo več kot 1200 dogodkov, pri čemer se je dogodkov udeležilo kar 47 odstotkov deklet. Znotraj pobude smo na Socialni akademiji izvedli dve delavnici, ki se ju je udeležilo okoli 30 udeležencev.

Letošnja izvedba Meet and Code 2019 je pokazala, da je ustvarjalnost organizatorjev in udeležencev neomejena. Skavti v Veliki Britaniji so sprogramirali digitalni kompas za navigacijo, otroci iz Italije so se učili programirati s svojimi starimi starši ter 12-letni dijaki iz Poljske so izpopolnili umetnost oblikovanja in tiskanja 3-D koralnega grebena.

Znotraj pobude Meet and Code so bili organizatorji dogodkov povabljeni, da sodelujejo na natečaju za najboljšo idejo v naslednjih kategorijah – Skupnost, Raznolikost, Dekleta in IT ter Kodirajte za vaš planet. Finalisti v vsaki izmed kategorij bodo v začetku leta 2020 povabljeni na zaključno srečanje Award Weekend in kmalu po tem bo žirija izbrala zmagovalca, ki bo prejel 2000 evrov nagrade.

Če želite izvedeti več o meet and Code, obiščite www.meet-and-code.org ali jim sledite na:

Twitter | Facebook | Instagram

Pobuda je podprta s strani SAP  v sodelovanju s Haus des Stiftens gGmbH in TechSoup Europe.

Tags: , , , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1