Meeting Memories: mednarodna delavnica stripa na temo zgodovine in spominjanja

Objavljeno: 27. maja 2021

V prvi polovici junija (7. do 14. junija) se bo odvijalo mednarodno izobraževanje v sklopu projekta Meeting Memories, ki ponuja možnost srečanja in razpravljanja o temah kulture ohranjanja spomina, praks spominjanja, sodobne zgodovine in različnih totalitarnih režimov skozi prizmo stripa.

Srečanje je namenjeno vsem, ki jih te teme zanimajo (ni starostne omejitve), za udeležbo na izobraževanju pa so na voljo 4 prosta mesta.

Izobraževanje bo sestavljeno iz teoretičnih in praktičnih vaj, ki jih bodo koordinirali trenerji ter sodelavci iz Documente in partnerskih organizacij. Potekalo bo v hibridni obliki, ki bo povezovala spletna mednarodna srečanja z nacionalnimi ali regionalnimi študijskimi obiski krajev spominjanja.

Več informacij se nahaja v infopacku (Infopack and Call).

Projekt “Meeting Memories: Learning from the Past to Confront Dehumanization Today” želi opomniti evropske državljane na politiko razčlovečenja in iskanja grešnih kozlov, ki se je dogajala v tridesetih in štiridesetih letih 20. stoletja, ter spodbuditi razmislek o podobnih vzorcih, ki jih opažamo danes.

Projekt sestavljajo 4 različne aktivnosti, za katere bomo prijave zbirali ločeno (prednost bodo imeli že vključeni udeleženci), in sicer:

  • Izobraževanje na temo spominjanja skozi prizmo fotografije (april 2021);
  • Hibridna mednarodna delavnica na temo stripa (junij 2021);
  • Izobraževanje za strokovne delavce v izobraževanju in mladinske delavce na temo pedagogike spominjanja (Ljubljana, oktober 2021);
  • Zaključna konferenca (Videm, november 2021).

Za prijavo do 3. 6. 2021 pošlji kratko motivacijsko pismo in svoje podatke na e-mail: prijave@socialna-akademija.si

Na zgornji naslov se lahko obrneš tudi, če imaš kakšna vprašanja glede programa.

Tags: , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1