Mladi na trgu dela

Objavljeno: 20. novembra 2011

varsava0

varsava0Mladi z Evropskega centra za delavska vprašanja (EZA Young Workers Platform) so organizirali konferenca z naslovom: Participacija mladih delavcev – mlada evropska generacija  na trgu dela, v sindikatih in v izobraževanju, ki je potekala v Varšavi od 17. do 20. novembra 2011.

Delo na dogodku, ki se ga je udeležilo okoli 50 mladih iz večine držav EU, je potekalo deloma plenarno, povečini pa v treh delovnih skupinah, med katerimi se je vsaka posvetila enemu od treh ključnih področij, povezanih s položajem mladih delavcev v Evropski uniji:

  • Izivi in prepreke mladih delavcev na trgu dela,
  • Participacija in organizacija mladih delavcev v sindikatih,
  • Participacija mladih delavcev v izobraževalnih procesih.

V skupinah so udeleženci, povečini predstavniki mladinskih sekcij sindikatov, delavskih in socialno-kulturnih organizacij, analizirali stanje na omenjenih področjih, predlagali izzive in načrtovali projekte, s katerimi lahko tudi sami prispevajo k izboljšanju stanja.

Vsaki skupini je prisostvoval tudi strokovnjak, ki je skupino na začetku uvedel v delo, ob koncu pa je podal mnenje o njenem delu in rezultatih. Celotno delo je imelo močno učno dimenzijo in veliko prostora za kritično razmišljanje in izmenjave mnenj.

S strani Socialne akademije se je konference udeležila Mojca Perat, članica mladinske platforme Evropskega centra za delavska vprašanja. Mojca Perat je na konferenci moderiral skupino, ki se je ukvarjala z izivi in preprekami mladih delavcev na trgu dela.

Udeleženci so ob koncu rezultate dela vseh treh skupin združili v zaključno poročilo.

{gallery}galerije/11/varsava{/gallery}


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1