Mladi obrazi Evrope zbrani na kupu

Objavljeno: 16. januarja 2014

Bad Urach v Nemčiji je bil v začetku decembra 2013 zbirna točka mladih iz 6-ih evropskih držav ob zaključku projekta Young Faces of Europe. Projekt je želel predstaviti mlade posameznike širom Evropske unije, ki se zavedajo pomembnosti aktivnega državljanstva in se v svojem okolju ne le aktivno udejstvujejo, ampak tudi ustanavljajo pobude, ki v malem spreminjajo življenja ljudi in imajo vpliv na širše družbeno okolje.DSCN4476
Preko filmskega jezika smo odkrivali mlade obraze stare celine. Šest kratkih dokumentarnih filmov je  predstavilo mladinske iniciative iz šestih držav EU. Filmčki so zaobjeli mladinska udejstvovanja v ekologiji (Portugalska), socialnem angažmaju (Nemčija), umetniški produkciji (Litva), preseganju predsodkov (Češka), ohranjanju podeželja (Slovenija), založniškem aktivizmu (Italija).
Portugalske, Češke, Litve, Nemčije, Italije in seveda Slovenije.

Mlade snemalne ekipe in protagonisti mladinskih iniciativ so kovali nove ideje za bodoča sodelovanja. Kriza je morda res vrezala zarezo med mladimi iz različnih evropskih dežel, a vseeno je srečanje potrdilo, da so mladi nosilci integracije znotraj Evropske skupnosti.

Tags: , , , , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1