Mladinski delavec kot poklic: kaj pričakujemo?

Objavljeno: 8. junija 2015

V torek, 2. junija 2015, se je na svojem drugem srečanju sestala Strokovna skupina za svetovanje pri določanju standardov za vzpostavitev nacionalne poklicne kvalifikacije mladinska delavka / mladinski delavec.

Skupino sestavlja 10 članic in članov, od tega polovica prihaja s projekta Recognize it!, ki ga vodi Borut Cink z Mladinskega sveta Slovenije, druga polovica pa s pobude Mladinski delavec, ki jo vodi Matej Cepin s Socialne akademije.

Namen skupine je svetovati komisiji, ki bo na Centru za poklicno izobraževanje razvijala nacionalno poklicno kvalifikacijo (NPK) mladinska delavka / mladinski delavec. Skupina tako na nek način predstavlja glas mladinskih delavk in delavcev znotraj skupine in skuša doseči nekakšen konsenz znotraj tega polja.

Po prvem srečanju, na katerem so se člani skupine seznanili s postopkom vzpostavitve NPK, so na drugem srečanju sestavili osnutek vizije, kaj od procesa vzpostavitve NPK pričakujejo.

Skupina se bo na svojem tretjem srečanju sestala v sodelovanju s partnerji iz Avstrije, ki se s formalizacijo poklica mladinskih delavcev soočajo na podoben način.

Projekt Recognize it! Podpira program Erasmus+ Mladi v akciji, pobudo Mladinski delavec pa Urad RS za mladino.

Tags: , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1