Mladinsko delo – most med izobraževanjem in zaposlitvijo

Objavljeno: 26. aprila 2019

V četrtek, 18. aprila 2019, smo sodelovali na okrogli mizi z naslovom Mladinsko delo – most med izobraževanjem in zaposlitvijo, ki jo je v okviru celodnevnega izobraževalnega dogodka v Ljubljani pripravil Europass.

Direktor Socialne akademije, Matej Cepin, je na okrogli mizi predstavil ugotovitve projekta Inkubator 4.0 ter priročnik Moj korak naprej, ki mladim pomaga pri odkrivanju njihovega osebnega poslanstva.

Karierna orientacija mladih in tudi njihova osebna predstavitev delodajalcem s pomočjo Europassa, sta kompleksna procesa, ki od mlade osebe terjata veliko poznavanja samega sebe ter občasno tudi skok izven cone udobja.

Na področju karierne orientacije mladih se danes različni profili, svetovalci na Zavodih za zaposlovanje, šolski svetovalni delavci, mladinski delavci in ostali, srečujemo z izzivi, ki jih še pred kratkim nismo zaznali. Pri tem se pomoč mladim pri odkrivanju njihovega poslanstva zdi bolj pomembna kot kadar koli poprej.

Podporo tistim, ki bi radi mladim pomagali na tej poti, pa na Socialni akademiji ponujamo tudi preko 3-dnevnega usposabljanja Sopotniki.

 

Dogodek je bil sofinanciran iz programa Erasmus+ v sklopu projekta MotivAction.

Tags: , , , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1