Mogoče je slodelovati!

Objavljeno: 26. septembra 2011

zenske0

zenske0Socialni teden 2011: Slodelujmo! (19. – 24. september) v organizaciji Socialne akademije in štiridesetih partnerskih organizacij in skupin se je v soboto, 24. septembra 2011, zaokrožil z zaključnim seminarjem. Ni fraza, če rečemo, da je presegel pričakovanja vpletenih tako na področju števila dogodkov, ki so letos presegla število trideset, kakor tudi z vidika obiska, ki je presegel število tisoč obiskovalcev. Organizatorji Socialnega tedna so zadovoljni tudi z ravnijo kvalitete organizacije in vsebinske plati dogodkov. Nenazadnje je bil Socialni teden dobro prisoten tudi na medijskem področju, kjer je pustil svojo sled tako v tradicionalnih medijih kot na družabnih omrežjih in video portalih. Pri tem lahko izpostavimo videoposnetke dogodkov in kvalitetne bloge, ki jih lahko najdete na socialni teden.

Socialni teden 2011 je povezal različne kraje po Sloveniji pri iskanju in delovanju za skupno dobro Slovenije in njenih državljanov. Uvodna okrogla miza Vsega imamo dovolj, zakaj se potem zadolžujemo je odkrivala skupne potenciale in vire, ki bi lahko nadomestili neznosno zadolževanje. Več kot trideset dogodkov po Sloveniji pa je odpiralo ekonomska, vzgojna, zgodovinska, politična, ekološka, medgeneracijska in druga vprašanja. Pri tem ni bilo nenavadno, če so se nekateri udeleženci na posamezen dogodek peljali tudi po nekaj deset kilometrov. Socialni teden 2011 se je zaključil s seminarjem Slodelovanje v civilni družbi: posameznik – organizacija – družba in je bil namenjen aktivnim članom civilne družbe s krščanskim navdihom. Gostje, med njimi Nevenka Bogataj, Jože Gornik, Igor Bahovec in Uroš Macerl, so s svojim prispevki dopolnjevali aktivno participacijo udeležencev v obliki delavnic.
Socialni teden 2011: Slodelujmo! je dokazal, da je mogoče povezati različne posameznike in organizacije v zasledovanju skupnega dobrega. Dokazal je, da slovenskim državljanom ni vseeno za skupno prihodnost in da so se pripravljeni o njej izobraževati, pogovarjati in zanjo delati. Pri tem je proces nastajanja projekta vsaj tako pomemben kot njegovi rezultati. V njem so se namreč rojevale nove ideje in razvijale nove kompetence. Vsekakor bo marsikomu še odmevala kakšna misel ali stavek, izrečen na Socialnem tednu. Morda pa bo obstala beseda »slodelujmo« kot tisti opomnik, ki nam daje vzpodbudo pri vsakdanjem doseganju skupnih interesov. Slodelujmo, torej, vse do prihodnjega Socialnega tedna.

 

{gallery}galerije/11/socialni{/gallery}


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1