Moja evropska zgodba

Objavljeno: 9. maja 2014

V vse večji poplavi evro skepticizma smo se želeli na Socialni akademiji posvetiti zgodbam, ki jih je pisalo življenje v Evropi nekoč in jih piše še danes. Kaj je bilo včasih strah vzbujajoče, danes pa je mladim samoumevno? Kaj je združevanje in povezovanje Evrope prineslo meni osebno in mojemu okolju? Kaj se je spremenilo in kaj ostaja natanko tako, kot je bilo pred povezovanjem celotne Evrope? Kako mladi danes dojemajo Evropo in katere njene pridobitve s pridom uporabljajo? Zakaj nekatere stvari  kljub vsemu ostajajo iste, so del naših korenin in nas bogatijo; nas osebno, našo lokalno skupnost in naš narod?

Z nami je v sklopu natečaja »Moja evropska zgodba« delilo zgodbo 30 posameznikov. Med njimi smo izbrali dve. Zgodbo posameznika do 30 leta in zgodbo posameznice nad 30 letom starosti. Nagrada za izbrano zgodbo je brezplačna udeležba na mednarodni konferenci v Turinu.

Čestitke in srečno!

Socialna akademija kot partnerska organizacija v okviru evropskega projekta ILEAC (Medgeneracijsko učenje za evropsko dejavno državljanskost) s tem zaključuje natečaj, na katerem so se posamezniki  posvetili zgodbam, ki jih je pisalo življenje v Evropi nekoč in danes. 

 

Tags: , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1