Seminar »Moja evropska zgodba« v Slovenj Gradcu, 14. 2. 2014

Objavljeno: 3. februarja 2014

no image

Socialna akademija v sodelovanju s Kolpingovo družino Stari trg vabi na brezplačen seminar/pogovorni večer Moja evropska zgodba v okviru evropskega projekta ILEAC, in sicer v petek, 14. februarja 2014, v Elizabetinem domu v Slovenj Gradcu (Trg svobode 5), s pričetkom ob 17.00.

Socialna akademija kot partnerska organizacija v tem projektu organizira več tovrstnih seminarjev po Sloveniji, katerih namen je, da si različne generacije med sabo izmenjajo/pripovedujejo izkušnje o Evropi in Evropski uniji ter se na ta način spodbujajo k aktivni in odgovorni državljanskosti. Nekatere od »evropskih zgodb« bodo objavljene na zgoraj omenjenem spletišču.

Uvodna govorca, evropska poslanka dr. Romana Jordan in Ivan Gačnik, predsednik Kolpingove družine Stari trg , bosta vsak s svojo »evropsko zgodbo« spodbudila vse navzoče, da povejo, kaj je združevanje Evrope prineslo njim osebno (v zasebnem in poklicnem življenju) in okolju, v katerem bivajo. Posebej nas bo zanimalo, kako različne generacije dojemajo Evropo in Evropsko unijo nekoč in danes: kakšni so spomini na čas pred pridružitvijo Slovenije EU-ju, katere priložnosti nam EU ponuja, kako nas ovira in katere morebitne grožnje so povezano s tem. Pogovor bo povezoval Mario Plešej, sodelavec Socialne akademije, s pomočjo pomočnikov.

Okvirni program dogodka je naslednji:

  • 17.00: uvodni pozdrav prireditelja
  • 17.10: pogovor z uvodnima govorcema
  • 18.00: 1. krog pogovorov udeležencev v manjših pogovornih skupinah
  • 18.30: 2. krog
  • 19.00: odmor
  • 19.15: povzetek pogovorov po skupinah in zaključne misli
  • 19.45: druženje ob zakuski

Poleg tega vas vabimo, da z nami delite svoje razmišljanje oz. svojo »evropsko zgodbo«. Zapišite jo pod naslovom »Moja Evropska zgodba« in jo pošljite na naslov info@socialna-akademija.si. Najboljša zgodba bo nagrajena z brezplačno udeležbo na mednarodni konferenci v Torinu septembra letos. Več informacij o literarnem natečaju je na voljo tukaj.

Za dodatne informacije pišite na mario@socialna-akademija.si.

Tags: , , , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1