Na Brdu o prihodnosti mladih

Objavljeno: 19. novembra 2009

no image
V torek, 17. novembra ter v sredo, 18. novembra, je v kongresnem centru Brdo potekal nacionalni posvet Urada RS za mladino pod naslovom »Življenjski pogoji mladih v Sloveniji«. Udeležili so se ga več kot sto predstavnikov mladinskih organizacij, strokovnjaki ter predstavniki državnih organov.

Posvet se je pričel s pozdravni nagovori predsednika Mladinskega sveta Slovenije Kamala I. Shakerja, predsednika Evropskega mladinskega foruma Tineta Radinjo, predsednika Pododbora za mladino v Državnem zboru RS, Dejana Levaniča, ministra za šolstvo in šport dr. igorja Lukšiča ter predsednika vlade RS Boruta Pahorja.

Sledilo je delo po skupinah, vsaka skupina je obravnavala določeno interesno področje. Področja dela so bila izobraževanje, zaposlovanje in brezposelnost mladih, zdravje, prosti čas in participacija, socio-ekonomska varnost, demografija ter stanovanjske razmere in stanovanjski standard.

Ob sklepu dneva je Urad za mladino priredil glasbeno-družabni večer, namenjen predvsem spoznavanju in sprostitvi.

Drugi dan posveta se je pričel z predstavitvijo rezultatov in ugotovitev delovnih skupin. Sledila je plenarna razprava, na kateri so nekateri predstavniki mladinskih organizacij  izpostavili konkretna vprašanja ali pa opozoril na določeno težavo.

Posvet se je zaključil z razpravo o aktualnih problemih, s ki se pojavljajo v mladinskem sektorju.
Dogodka se je v imenu Socialne akademije udeležil Marcos E. Mehle, ki je sodeloval v skupini Demografija.

 


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1