Na evropski ravni razvijamo pristope k državljanski vzgoji

Objavljeno: 22. junija 2015

Prejšnji teden je v naši partnerski ustanovi Haus am Maiberg v Nemčiji potekalo srečanje osmih nevladnih organizacij iz Francije, Italije, Nemčije, Poljske, Romunije, Rusije, Slovenije in Španije z namenom, da okrepijo medsebojno sodelovanje na področju državljanske vzgoje in izobraževanja mladih.

Srečanje predstavlja prvi korak pri vzpostavitvi evropske mreže, ki bo sodelujočim organizacijam pomagala pri izmenjavi znanja, izkušenj ter razvoju pristopov in metod državljanske vzgoje in izobraževanja mladih. Izhajali smo iz močnih in šibkih točk vsake organizacije ter oblikovali splošna skupna cilja:

  • raziskovanje in iskanje skupnega razumevanja na posameznih področjih, kot npr. državljanska vzgoja, izobraževanje za mir, priznavanje neformalnega izobraževanj, medkulturno učenje
  • vidnost in prepoznavnost mreže

Cilje nameravamo doseči prek več načinov in orodij:

  • redno srečevanje predstavnikov partnerskih organizacij
  • ureditev skupne dokumentacije/kompendija z metodami državljanske vzgoje in izobraževanja
  • vzpostavitev in urejanje spletnega mesta ter oblikovanje celostne grafične podobe mreže
  • razvoj in prijava skupnih projektov
  • razvoj in izvedba skupnega treninga za vodje in trenerje na mladinskih izmenjavah

Na srečanju v Nemčiji smo se dogovorili o konkretnih korakih za oblikovanje celostne grafične podobe in vzpostavitev spletnega mesta mreže. Socialna akademija bo s svojim multimedijskim centrom za novo spletišče pripravljala videovsebine.

Naslednje srečanje mreže bo v španski Guernici, kjer se bomo posvetili načrtovanju treninga za trenerje v Jaroslavlu v Rusiji.

Tags: , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1