Naj pozabimo vse, kar so nas učili v šoli?

Objavljeno: 9. februarja 2014

Ali smo Slovenci na svojih ozemljih prvotni prebivalci ali pa so se naši predniki priselili sem izza Karpatov v 6. stoletju?
Že pred tridesetimi leti so tvorci Venetske razlage; dr. Jožko Šavli, Matej Bor in pater Ivan Tomažič; o izvoru Slovencev pokazali, da je razlaga o prihodu izza Karpatov le domneva, ki nima neposredne opore v virih in temelji le na razlagah opisov dogajanj v nekaterih virih.
DSCN4794Na podlagi rezultatov genetskih raziskav in nove veje genetike – DNK rodoslovje naj bi predniki sedanjih Slovencev živeli na sedanjih ozemljih in drugje po Evropi že pred 4500 leti. Predniki Slovencev s haploskupino R1a1 so prispeli v naše kraje pred okoli 7500 leti, medtem ko so predniki s haploskupino 1 živeli na teh ozemljih že desettisoče let prej.
To je ena izmed zanimivih ugotovitev dr. kemije, Antona Perdiha, ki je bil gost diskusijske kavrne, Izvor Slovencev in drugih Evropejcev, ki jo je moderirala Mojca Perat. Številni udeleženci so svoja razmišljanja delili znotraj omizij in se v diskusijah spraševali o izvoru in starosti Slovencev. Teorij je veliko. Katera je prava pa bo pokazal čas in stroka.

Tags:


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1