Razkrinkali smo narcise

Objavljeno: 21. marca 2014

Nabito polna učilnica Socialne akademije je z odprtimi ušesi prisluhnila predavanju klinične psihologinje, dr. Patricie Walsh o narcisizmu.

DSC_0006Dr. Walsh ima izredno pestro zgodovino terapevtskega dela in poučevanja različnih psiholoških tem. Prav tako zanimiva pa je tudi njena življenska pot. Kot Američanka 50% slovenskih korenin je v zrelih letih obiskala svoje sorodstvo v Sloveniji in se zelo dobro naučila slovensko. Njena osebna in profesionalna pot se prepleta med Ameriko, Slovenijo, Irsko in Anglijo.

Na večernem predavanju 21. 3. smo se lotili narcisizma in se poučili o značilnih karakternih potezah narcisov, vzrokov za nastanek narcisističnih potez ter kako z njimi preživeti v odnosu. Razkrinkali smo vse prikrite in odkrite narcise in spoznali različne tipe narcisov.

DSC_0009Glavne značilnosti narcisizma so oslabljena empatija, zanikano občutje sramu, izkrivljeno in fantazijsko razmišljanje, grandioznost, aroganca, nevoščljivost, upravičenost svojih zahtev … Glavna razloga razvoja narcisizma sta pogosto pretirano razvajanje otroka ob hkratni pogosti odsotnosti postavljanja meje ali zanemarjanje, zlorabljanje, uporabljanje otroka za zadovoljevanje svojih potreb. Odnosi z narcisi so zelo težavni, predvsem zato posebej še ker narcisoiden človek ne zmore spoznati svojih napak.

Predavanje o značilnostih in funkcionalni dinamiki narcisistične patologije nam lahko pomaga bolje razumeti druge in sebe.  

 

Tags: , , ,


One Response to Razkrinkali smo narcise

  1. Pingback: PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje » Arhiv Bloga » Narcisoidnost v Sloveniji 2014, predavanje o narcisizmu

Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1