Naši program v publikaciji Mladinski sektor v šolah!

Objavljeno: 20. aprila 2023

Mladinski sektor v šolah je posodobljena različica zbornika iz leta 2020, ki vključuje še več vsebin in predstavlja še več organizacij, ki na tak naćin plemenitijo mladinski sektor kot celotno skupnost s področja izobraževanja.

Med njimi je predstavlejntudi program Socialne akademije

Program Državljanska pismenost se odvija v obliki raznolikih delavnic, kjer udeleženci raziskujejo aktivno državljanstvo na različnih ravneh. Prva je osebna, na njej se udeleženci sprašujejo, kaj je njihovo poslanstvo in kakšna je sled, ki jo želijo pustiti v družbi.

Druga raven se dotika interakcije posameznika z družbo, kot je kritično mišljenje, ABC aktivnega državljanstva, (digitalna) medijska pismenost – od marketinških manipulacij do propagande.

Tretja raven pa opolnomoči posameznika za aktiven doprinos k družbi – npr. na področju zagovorništva.

V letu 2023 se program vsebinsko nadgrajuje z delavnicami, ki naslavljajo medkulturni in medreligijski dialog ter prostore poguma – kako se srečati in raziskovati težke teme, ki nas v družbi razdvajajo.

Program sestavljajo raznolike delavnice v dolžini od 2 do 4 šolske ure. Omogočajo tudi sestavo cikla delavnic, ki gre od osebnega k družbenem vidiku. Delavnice dopolnjujemo tudi s predavanji, mentorstvi in usposabljanji učiteljev ter spletnim portalom https://razgledan.si.

Preveri več in si oglej priročnik TUKAJ.


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1