Nevladne organizacije kot nosilke civilnih iniciativ?

Objavljeno: 29. septembra 2011

koper0

koper0Matej Cepin je v sredo, 28. septembra 2011, kot eden od štirih gostov sodeloval na okrogli mizi z naslovom: Med civilnimi iniciativami in državo: NVO kot nosilke civilnih iniciativ. Okroglo mizo je v okviru Foruma nevladnih organizacij Obalno-kraške regije organiziralo tamkajšnje regionalno stičišče NVO.

Gostje so na okrogli mizi izhajali iz vprašanja, kakšno vlogo imajo v Sloveniji civilne iniciative danes ter v kolikšni meri so te povezane s slovenskimi nevladnimi organizacijami. Cepin je v okviru svojih odzivov predstavil nekatere rezultate raziskave Have Our Dreams Come True? Ki se je na Socialni akademiji in še v šestih drugih evropskih državah zaključila spomladi letos.
Gostje so se strinjali, da brez civilnih iniciativ ne moremo pričakovati demokratične družbe. Pri nevladnih organizacijah, ki poleg zagovorniške vloge pogosto vršijo tudi druge vloge civilne družbe, pa pogosto obstaja nevarnost, da v svoji iniciativnosti nekoliko zaspijo. »Civilne iniciative so kot mladostniki: zagnane, vihrave in neformalne. Nevladne organizacije pa so kot odrasli. V družbi so nekoliko bolj ustaljene, opravljajo tudi druge odgovorne naloge,  seveda pa obstajajo tudi določene nevarnosti,« je med drugim dejal Cepin.

{gallery}galerije/11/koper{/gallery}


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1