Noro – norejše – BIVAK

Objavljeno: 28. novembra 2014

BIVAK I-JG-009Med 15. in 22. novembrom je popotnike v Sloveniji razveseljeval BIVAK, festival popotnikov in popotniškega novinarstva. Letošnja prva izvedba je bila več kot uspešna, skupaj se je zvrstilo več kot 20 dogodkov po vsej Sloveniji.

Festival in z njim idejo popotniškega novinarstva, ki jo povzema geslo ‘Potuj. Misli. Deli.’ so kot ambasadorji podprli popotniški fotograf Arne Hodalič, mirovni aktivist Tomo Križnar in varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer.

Na zaključni dan festivala je v Ljubljani goste pričakalo sonce in parkirišče, polno pisanih potovalnih vozil. Ambient sta dodatno popestrili tudi eksotična glasba in hrana. BIVAK I-JG-003Hodnike so krasile fotografije Arneta Hodaliča na temo ‘Med lepoto in kaosom sveta‘, nahrbtniki, ki so videli že več celin, čevlji, ki so prehodili čudovite tuje poti in množica popotniških revij.

Da pa ni ostalo samo pri hranjenju estetskega čuta, so se gosti imeli priložnost sprehoditi po popotniškem sejmu, spoznati koncept ‘žive knjižnice‘ in biti priča več potopisom, popotniškim filmom, interaktivni predstavi in impro ligi. Tudi za najmlajše BIVAK I-JG-001je bilo poskrbljeno, domov so odšli s sanjelovci, novimi instrumenti in kupom španskih besed.

Popotniška misel se je z različnimi ljudmi ter njihovimi izkušnjami množila in dopolnjevala. Če vam ni uspelo letos, boste imeli drugo leto še eno priložnost – zgrabite jo!

Tags: ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1