O človekovih pravicah na Debelem rtiču

Objavljeno: 11. julija 2014

Socialna akademija je v okviru mednarodnega projekta Enjoy you rights pripravila delavnico Človekove pravice v fokusu, ki smo jo 8. julija izvajali na Debelem rtiču. Na delavnici so sodelovali mladi med 13. in 19. letom starosti, ki pod okriljem Rdečega križa Slovenije tam letujejo.

Delavnica je bila razdeljena na dva dela. V prvem delu so se mladi seznanili s pojmom človekove pravice, razvojem koncepta in zgodovino človekovih pravic, podrobneje pa so se posvetili Splošni deklaraciji človekovih pravic ter Listini Evropske unije o temeljnih pravicah. Med samim potekom delavnice so tako izdelali plakate, ob katerih so razmišljali o svojih pravicah, ob tem pa se spraševali, katere od teh so temeljne in pripadajo slehernemu človeškemu bitju.

DSCF6837

V drugem delu delavnice so mladi spoznali osnove snemanja in montaže, cilj drugega dela pa je bil pripraviti kratki filmček na temo človekovih pravic. Na začetku so se seznanili z različnimi tehnikami snemanja, s pripravo scenarija in samim načinom snemanja. Delavnica se je zaključila z montažo filmčkov in kratko refleksijo.

Tako izvajalci kot udeleženci smo bili z delavnico zadovoljni, strinjali pa smo se tudi o tem, da so človekove pravice tema, ki mora zajeti čim širši krog ljudi.

Upamo, da bodo delavnice tudi v prihodnje tako dobro sprejete in obiskane.

Oglej si, kaj je nastalo na delavnici.

Zdenka Pišek

Tags: , , , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1