Odločilne podrobnosti

Objavljeno: 10. novembra 2014

V dneh 5. In 6. novembra 2014 sta Mojca Perat in Tone Lesnik v okviru programa Socialne akademije Vodim, torej sem, že drugič izvedla delavnico za organizatorje dogodkov. Prvič je bila izvedena marca letos.

Tokrat so bili med udeleženci takšni, ki jih nismo zasledili med organizatorji dogodkov letošnjega Socialnega tedna. DSCN2932Večinoma so bile udeleženke, le dva moška sta bila v prvem delu delavnice. Prvega dela se je udeležilo 12 udeležencev, drugega pa 6. Glede na izkušnje z organizacijo dogodkov so bili udeleženci zelo raznoliki, od takšnih brez vseh izkušenj, do takšnih z veliko izkušnjami.

Delavnica je tekla po že preizkušenih načelih in metodah: prepletanje teorije v obliki mini predavanj in praktičnega dela v skupinah. Pri delu v skupinah uveljavljamo načelo, da se skupaj učimo. Tako tudi do neke mere premostimo razlike med udeleženci glede njihovega že prejšnjega znanja in izkušenj. Zato je pomembno, da že pred začetkom delavnice, ali vsaj na začetku, dovolj dobro spoznamo pričakovanja udeležencev in njihove dotedanje izkušnje z organizacijo dogodkov.

Pri delu v skupinah se je tudi tokrat pokazalo, da so metode skupinskih procesov, kot je na primer vizualizacija, delo v majhnih skupinah, ali parih, evalvacijske metode, več ali manj neznane udeležencem in zato dobrodošle na delavnici. Zanimiva je bila tudi ugotovitev, da nekateri, ki imajo že veliko izkušenj, nekako ne čutijo potrebe po tistih elementih organizacije dogodka, ki bi jih lahko imenovali »široka slika«, ampak se osredotočajo bolj na odločilne podrobnosti, za katere si včasih na delavnici želijo dobiti kakšno »čarobno formulo«, na primer, kako pridobiti soorganizatorje dogodka. Iz izkušenj drugih pa se včasih najdejo posrečene rešitve, ki so se že obnesle v praksi.

Glede na izkušnje, ki so pridobljene pri vsaki izvedbi delavnice, tudi ta vsakič zraste po kakovosti.

Tone Lesnik

Tags: ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1