Odnosi so živi, saj rastejo z nami!

Objavljeno: 26. novembra 2010

silva1

silva1Sodelovanje Društva Svobodne ženske s Socialno akademijo je postalo že tradicionalno. V sredo, 24. novembra 2010 v Domu Andreja Manfreda v Kobaridu, je v okviru tega sodelovanja potekalo predavanje z naslovom: Odnosi, ki osvobajajo. Mojca Perat je vodila pogovor z gostjo večera, gospo Silvo Matos, univerzitetno diplomirano psihologinjo, terapevtko in predavateljico, ki je predstavila temo, za katero smo pogosto prepričani, da jo obvladamo.

Vendar v življenju se največkrat pokaže, da za tiste stvari, v katere smo prepričani, da jih poznamo, obstaja še nič koliko vrat, ki so zaprta. Zaprta pa zato, ker jih ne znamo odpreti, ali pa, ker jih (ne)zavedno puščamo zaprta, ker je za njimi resnica. Prav resnica  zna biti včasih boleča in bolj prikladno je pustiti nerazjasnjene teme  in pojme v mraku, kakor se soočiti z njimi. Dobri in topli odnosi  so temelj odprte in prijazne komunikacije, ne samo v družini, ampak v celotni družbi. Le z dobrimi odnosi lahko rastemo in se razvijamo.  Sporočilo večera je bilo: “Prižigajmo si luči, ne se zapirati v temo”. Pomembno je, da se mladi zavedajo pomembnosti dobrih odnosov.
V okviru predavanja o Odnosih, ki osvobajajo, smo obenem tudi obeležili 25. november, Mednarodni dan boja proti nasilju nad ženskami.
Osebno smo prepričani, da je obnašanje posameznika in osebna zavest vzrok za spremembe. Aktivno in odgovorno je potrebno nastopiti proti vsakemu nasilju.
Akcije postanejo kultura, zmožnost predlogov, močnih idej in dobrih praks, saj prispevajo k spremembam na področju političnega delovanja.
Srečanje, ki je bilo posvečeno boju proti nasilju nad ženskami in Odnosom, ki osvobajajo se je udeležilo kopica  mladih žensk in tudi moški so bili zraven.

21967_442483510286_442432480286_10863652_3692432_s

»Operaciji delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za šolstvo in šport. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete: »Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja«, prednostne usmeritve: »Izboljšanje kakovosti in učinkovitosti sistema izobraževanja in usposabljanja«.

Predsednica Društva Svobodne ženske
Debora von Kastelmur


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1