Okrogla miza »Svoboda staršev in družbe«, 16. december 2016

Objavljeno: 7. decembra 2015

no image

Inštitut dr. Janeza Evangelista Kreka (IJEK) , spletni portal Časnik.si in Socialna akademija (SAK) v sodelovanju s civilno pobudo Spoštovanje različnih vabijo na okroglo mizo »Svoboda staršev in družbe« v luči sprememb zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih.

V sredo 16. decembra 2015 s pričetkom ob 18. uri v prostorih Slovenskega svetovnega kongresa na Cankarjevi cesti 1 (IV. nadstropje), Ljubljana.

Gosta dialoga:

  • prof. dr. Žiga TURK, univerzitetni profesor na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani. Je univerzitetni diplomirani inženir gradbeništva, magister računalništva in informatike ter doktor tehniških znanosti, publicist ter bivši minister.
  • Luka LISJAK GABRIJELČIČ, zgodovinar in prevajalec. Zadnja leta živi razpet med Slovenijo in Budimpešto, kjer končuje doktorat na Srednjeevropski univerzi (Central European University). Urednik revije Razpotja in spletnega portala Kritika konservativna.

Z gostoma se bo pogovarjal: Rok PREŠERN, direktor IJEK

Prihajajoči referendum o zakonu o spremembah in dopolnitvah zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih se nezadržno približuje. Že sprejetje zakona po hitrem postopku nakazuje, da v družbi nismo opravili temeljnega razmisleka o spremembah, ki jih prinaša trenutno še veljavni zakon. Med drugim ostajajo odprta ostajajo vprašanja dobrobiti otrok, svobode staršev in družbe:

  • kaj se bo zgodilo s starši, ki se ne strinjajo s sprejetim in trenutno še veljavnim družinskim zakonikom, ali bodo npr. lahko šolali svoje otroke v skladu s svojim moralnim, etičnim in religioznim prepričanjem?
  • Kaj se bo zgodilo z zaposlenimi, ki bodo uveljavljali ugovor vesti? Bodo še zaposleni?
  • Ali bodo morali podjetniki zapirati svoja podjetja, ker ne bodo želeli ugoditi željam istospolnih parov?

Tags: , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1