Okrogla miza z odprto debato: Sem tudi jaz Charlie? 23. marec 2015

Objavljeno: 6. marca 2015

Na okrogli mizi se bomo z znanimi novinarji pogovarjali o nasilju nad novinarji, svobodi izražanja, dialogu med kulturo in religijo, čustvenih pritiskih, medijski manipulaciji, nadzoru in strahu …
Po okrogli mizi bo sledila odprta debata.Kdaj? V ponedeljek 23. 3. ob 19 h.
Kje? V hostlu Celica, Metelkova ulica 8, Ljubljana.Vsebinska izhodišča:
Pogovor o vlogi, pomenu in poslanstvu medijev v demokratični družbi sodi med nikoli dokončane teme. Dogodki zadnjih mesecev so ponovno dokazali, da je med svobodo medijskega izražanja in prelivanjem krvi zelo tanka meja.Kaj pravzaprav je medijska svoboda? Je neskončna ali ima neke meje? Kdo jih določa? Smo res vsi Charlie? Kakšna je vloga medijev pri graditvi tolerance in medsebojnega spoštovanja v družbi, pri spoštovanju verske in kulturne različnosti pluralnega sveta?

Z gosti okrogle mize bomo spregovorili tudi o nasilju nad novinarji in o etiki njihovega dela, o čustvenih pritiskih in manipulacijah medijev, o nadzoru medijev ter o strahu, ki se poraja v družbi in v posameznikih.

Okrogla miza bo potekala v okviru projekta Popotniško novinarstvo in kampanije Enjoy your rights, ki ju izvaja Socialna akademija.

Z moderatorko Urško Makovec se bodo pogovarjali:
Nataša Pirc Musar
Dr. Jernej Letnar Černič
Rajko Gerič

Dogodek pripravljata: Socialna akademija in Casnik.si.

Še to:
Obiskovalcem bo po znižani ceni na voljo knjiga Mnenja z mero, v kateri so zbrani nekateri izstopajoči članki, ki so bili v zadnjih dveh letih objavljeni na spletnem portalu Časnik. Na voljo bodo tudi publikacije Socialne akademije.

Tags:


One Response to Okrogla miza z odprto debato: Sem tudi jaz Charlie? 23. marec 2015

Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1