Osebno poslanstvo – ključ do aktivne vloge v družbi, 17. in 24. 11. 2021

Objavljeno: 30. septembra 2021

Usposabljanje za učitelje, vzgojitelje in svetovalne delavce

Poučujem. Posredujem znanja in veščine. A čutim, da je potrebno mladim dati tudi nekaj več. Povedati jim, da so edinstveni. Da imajo darove, ki jih nima nihče drug. Dati jim trajno motivacijo, da bodo te darove tudi izrazili!

Le če bodo najboljše verzije samega sebe, bodo mladi lahko dali svetu tisto, kar ta zares potrebuje.

Pomagati mlademu človeku odkriti njegovo / njeno osebno poslanstvo – mar ni to nekaj najdragocenejšega, kar lahko dam?

Še prej pa moram tudi jaz odkriti svoje osebno poslanstvo. Kje je v svetu tisočerih možnosti moje mesto? Kam investirati svoj čas? Kako najti fokus in v njem zrasti do odličnosti?

Želite ob svojem delu z nekaj spremembami v svojem pristopu postati sopotnik / sopotnica mladim pri odkrivanju poslanstva? Želite tudi sami poglobiti svoje osebno poslanstvo?

Svet danes potrebuje srčne posameznike, ki bodo nesebično delali za skupno dobro. Ljudi, ki poznajo svoje poslanstvo in so za njegovo uresničitev pripravljeni tudi kaj žrtvovati.

Vabljen/-a na 2-dnevno usposabljanje, na katerem bomo:

  • spoznali konkretna orodja, ki jih lahko uporabimo pri odkrivanju in poglabljanju lastnega osebnega poslanstva,
  • spoznali, na kakšne načine lahko pomagamo mladim pri odkrivanju njihovega poslanstva,
  • izvedeli, kakšne so skupne lastnosti oseb, ki že živijo svoje poslanstvo,
  • razumeli, katerih osem elementov vnesti v učno okolje, da bomo krepili pobudništvo,
  • predvsem pa izmenjevali dobre prakse, tako med seboj, kot z izkušenima mladinskima delavcema, ki že več desetletij vodita skupine mladih pri snovanju njihovih idej in družbenih pobud.

Usposabljanje bo potekalo 17. in 24. novembra 2021, obakrat med 9:00 in 16:00, v prostorih Socialne akademije na Tržaški 132 v Ljubljani.

Prepustite se vodenju Saša Kroneggerja in Mateja Cepina – ne bo vam žal!

Sašo Kronegger je socialni pedagog in transakcijski analitik – svetovalec. V preteklosti je bil mladinski delavec in vodja prostovoljskih organizacij. Danes izvaja izobraževanja in moderira procese za različne naročnike. Teme izobraževanj so predvsem usmerjene v izboljševanje komunikacije na medosebnem in medskupinskem nivoju, sisteme podpore manj izkušenim (prostovoljcem, pripravnikom, novo-zaposlenim, novo-izvoljenim), izobraževanj in usposabljanje različnih deležnikov organizacije, reševanje konfliktov in timsko delo.

Matej Cepin se že več kot 20 let ukvarja z izobraževanjem in mladinskim delom in je tudi mednarodno priznani trener na teh področjih. Je avtor ali urednik več deset publikacij s področja osebnostnega razvoja, izobraževalnih metod, karierne orientacije in odgovornega državljanstva. Trenutno je direktor Socialne akademije. Bil je tudi urednik uspešnih priročnikov Moj korak naprej (o osebnem poslanstvu) in Kaj pa, če bi mi … (o spodbujanju pobudništva med mladimi. Vodi podkast Goreči grm, v katerem se dotika prav omenjenih tem: osebnega poslanstva in družbenega pobudništva.

Prijava za strokovne delavce v vzgoji in izobraževanju je možna preko sistema KATIS. Udeležba na usposabljanju je ovrednotena z 1 točko.

V sistemu poiščite izobraževanje z naslovom Osebno poslanstvo – ključ do aktivne vloge v družbi. V PDF verziji kataloga se usposabljanje nahaja na strani 127.

Ne delate v vzgoji in izobraževanju in nimate dostopa do sistema Katis? Prijave za ostale udeležence sprejemamo na pošto info@socialna-akademija.si.

Polna cena usposabljanja je 103,56 EUR.

Subvencionirana cena za strokovne delavce v vzgoji in izobraževanju: 51,78 EUR.

Kaj se bo dogajalo na usposabljanju?

Usposabljanje bo potekalo po načelih neformalnega izobraževanja. Udeleženci bodo imeli s pomočjo različnih metod priložnost učiti se od trenerjev ter drug od drugega. Teoretični vložki se bodo smiselno prekrivali s praktičnimi in izkustvenimi vajami, skozi celotno usposabljanje pa bomo preizkušali orodja, ki jih boste udeleženci lahko takoj tudi uporabili v praksi.

Nekaj tematik iz programa:

  • 6 skupnih značilnosti vseh, ki jim ni vseeno, kam gre ta svet,
  • pomen mojega osebnega poslanstva zame in za ta svet,
  • kako pridem do svojega poslanstva,
  • kaj lahko za osebno poslanstvo in pobudništvo naredim kot učiteljica, vzgojitelj, svetovalna delavka, mladinski delavec …,
  • najti fokus v svetu globalne povezanosti, tisočerih možnosti in medsebojne soodvisnosti.

Usposabljanje je namenjeno …

Učiteljem, vzgojiteljem, svetovalnim delavcem, pa tudi mladinskim delavcem, socialnim delavcem, kariernim svetovalcem in skupnostnim delavcem.

Po usposabljanju boste znali bolj suvereno podpirati mlade pri iskanju njihove osebne vizije in poslanstva, obenem pa boste poglobili tudi pogled na svoje osebno poslanstvo.

To usposabljanje ni za vas, če z mladimi niste pripravljeni narediti niti koraka dlje, kot se od vas zahteva!

Zakaj izbrati nas?

Socialna akademija je ena najbolj prepoznavnih organizacij v Sloveniji s statusom javnega interesa na področju dela z mladimi. Po 17 letih obstoja in kontinuiranega delovanja na področju osebnostne rasti in aktivnega državljanstva smo v letu 2018 uspešno zaključili projekt Inkubator 4.0, v katerim smo na usposabljanjih gostili več kot 350 mladih, kar 90 pa jih je ob tem prišlo do zaposlitve. Sad projekta je tudi priročnik Moj korak naprej – priročnik za odkrivanje osebnega poslanstva in vizije, ki je požel mnoge pohvale v zelo različnih okoljih

V letu 2021 pa smo na krilih tega priročnika pripravili še drugega: ta nosi naslov Kaj pa, če bi mi … in podnaslov: Kako spodbujati pobudništvo mladih? V njem smo med drugim opredelili osem elementov, ki v pedagoškem procesu prispevajo k aktivnemu državljanstvu in pobudništvu.

Usposabljanje je sofinancirano s strani MIZŠ znotraj programov profesionalnega usposabljanja za šolsko leto 2021/22, poteka pa tudi v okviru programov, podprtih s strani Urada RS za mladino in Ministrstva za javno upravo.

Tags: , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1