Osnovnošolci ustvarili svoj prvi film

Objavljeno: 22. februarja 2016

Zimske počitnice je 20 osnovnošolcev preživelo v filmskem ustvarjanju na Socialni akademiji.

Otroci so bili razdeljeni v 4 skupine po starosti. Vsaka skupina je imela svojega mentorja, najstarejši otroci (14-letniki bi se verjetno namrščili, ker jih pospravljamo v kategorijo otrok) so bili v skupini skupaj s tremi švedskimi dijaki srednje medijske šole iz Švedske, ki na Socialni akademiji opravljajo svojo študijsko prakso.

_MG_9288Prvi dan je bil posvečen scenariju – vse skupine so zapisale svojo zgodbo. Drugi dan so otroci zgodbo s papirja prestavili na filmsko platno – preizkusili so se v igranju, snemanju, režiji. Tretji dan se je intenzivno montiralo filmske prvence. Konec 3. dne smo se lahko pohvalili s 4 kratkimi filmčki.

Četrti dan je bil posvečen glasbi – skupine so posnele svoj videospot. V petek smo se lotili skupinskega projekta – posneli smo filmček v eni sekvenci, nato pa se lotili še stop-motiona.

Vsak dan smo spoznali tudi kakšno zanimivost iz filmskega sveta. Tako se je celoten teden zaokrožil v celoto, v kateri so otroci predvsem uživali ob spoznavanju filmskega sveta.

Izdelke si lahko pogledate spodaj:

Tags: , , , , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1