Osvobojene misli Vita Pešiča

Objavljeno: 27. februarja 2014

Z  veseljem predstavljamo našega mladega sodelavca Vita Pešiča, ki soustvarja v Multimedijskem centru Socialne akademije kot snemalec in montažer, ter se veselimo njegovih filmskih uspehov.

Vito Pešič (1996, Ljubljana), obiskujem 3. letnik Gimnazije Vič.

Že od malega me zanima področje sedme umetnosti. Pri svojih rosnih 10 letih sem napisal zgodbo Ne povej mami za natečaj Ciak Junior, po katerem je RTV Slovenija posnel film, ki je v Trevisu (Italija) prejel 1. nagrado strokovne žirije. Leta 2010 sem se odločil režirati svoj prvi film v lastni produkciji Nihalo življenja. Naslednje leto sem napisal scenarij in režiral film Ponesrečen biznis, ki je bil leta 2012 prikazan na Festivalu slovenskega filma v Portorožu. Istega leta sem opazil na Medmrežju razpis za filmski natečaj Ne-odvisen.si, posnel kratek film na to temo, zmagal in za nagrado odpotoval v London.

Moj najnovejši filmski izdelek je kratek film Osvobodi svoje misli, ki prikazuje razmišljanje zapornika in paznika. Je tudi izdelek, na katerega sem še posebej ponosen, saj ga bodo 25. aprila ob 16.45 uri predvajali na TV Slovenija 1 v oddaji Dobra ura z Akijem, kjer bom tudi gost.

Vito Pešič

FILMOGRAFIJA VITA PEŠIČA

Nihalo življenja, 2010

Ponesrečen biznis, 2011

Bodi neodvisen, 2012

Osvobodi svoje misli, 2013                                                                                                                                                                                                                  

Tags: , , ,


One Response to Osvobojene misli Vita Pešiča

Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1