Vabilo k sodelovanju: Otroci, narišite Evropo!

Objavljeno: 6. februarja 2014

no image

Od 22. do 25. maja 2014 bodo potekale volitve v Evropski parlament. Ker Evropa ni le stvar odraslih, ampak ste tudi vi, otroci, Evropejci, smo za vas pripravili nekaj posebnega: vabimo vas, da skupaj z otroki iz veliko drugih evropskih držav narišete zemljevid Evrope.

Narišite ali naslikajte sliko, s katero boste pokazali, kaj vam je na Sloveniji ali na kraju, v katerem živite, še posebej všeč. Narišete lahko tudi nekaj, kar se vam zdi značilno za Slovenijo ali za vaš kraj.

Iz risb, ki jih bodo narisali otroci iz vseh držav Evropske unije, bo sestavljen barvit zemljevid Evrope. Na tem zemljevidu bo možno videti, kako si otroci iz različnih evropskih držav predstavljajo svojo državo ali kraj, kaj jim je pomembno, kaj jim je všeč ali katere želje morda gojijo o svoji deželi ali kraju. Zemljevid bo objavljen 5. maja 2014 na www.hanisauland.de in www.hipharpigland.de.

Kako lahko sodelujete?

Narišite risbo o Sloveniji ali o svojem kraju ter o tem, kaj vam je pri tem posebej všeč oz.  mislite, da je zanjo oz. zanj značilno. Risbo lahko narišete s pomočjo računalnika ali na papir. Če jo boste narisali na papir, jo morate po končanju skenirati ali fotografirati. Prosite svoje starše, da vam pri tem pomagajo. Sodelujejo lahko otroci od 8. do 14. leta.

Svojo risbo in izpolnjeno prijavnico pošljite do 11. aprila 2014 na kidsmap@europe.bpb.de.

Prosimo, bodite pozorni na naslednje:

  • risbo pošljite v digitalni obliki, npr. kot JPG-datoteko, ki ne sme biti večja od 4 MB;
  • ne pozabite na prijavnico, ki jo izpolnite s svojimi osebnimi podatki in podatki o risbi (ime risbe naj bo v slovenščini in po možnosti tudi v angleščini) ter soglasje staršev oz. skrbnikov, da lahko uporabimo vašo risbo (tudi prijavnico pošljite v digitalni obliki).

Če ne boste poslali vseh zahtevanih informacij, risba žal ne bo mogla biti objavljena. Iz pravnih razlogov ni mogoče upoštevati fotografskih posnetkov, ampak le narisane risbe.

Želimo vam veliko veselja pri risanju!

Pravno obvestilo

Socialna akademija je partnerska organizacija v okviru programa HanisauLand, ki ga izvaja Zvezno središče za politično izobraževanje in je usmerjen na otroke od 8. do 14. leta ter jim politiko razlaga na zabaven način (www.hanisauland.de). Zvezno središče za politično izobraževanje je nemška državna ustanova z nalogo, da spodbuja razumevanje političnih zadev, utrjuje demokratično zavest in krepi pripravljenost za politično udejstvovanje in sodelovanje. Več informacij je na voljo na www.bpb.de.  Odgovornost za ta projekt nosi Bundeszentrale für politische Bildung, Adenauerallee 86, 53113 Bonn, Nemčija – geslo »Kinder malen Europa«. Morebitna vprašanja naslovite na kidsmap@europe.bpb.de ali na mario@socialna-akademija.si.

Tags: , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1