Pizza vrt

Objavljeno: 25. marca 2019

Ob svetovnem dnevu zdravja, ki je 7. 4., vam predstavljamo zdravo telesno aktivnost, ki jo izvajamo zunaj na svežem zraku in jo lahko opravljamo od prvega leta starosti pa vse do stotega leta in čez, to je vrtnarjenje.

Vrtnarjenje vpliva na motoriko in ne glede na starost, je vrtnarjenje zdrava in zabavna aktivnost in je tudi aktivnost, ki vpliva na posameznikov življenjski slog – izboljša imunski sistem, pomaga pri razbremenitvi stresa in deluje kot naravna oblika terapije, pomaga tudi posamezniku da zna živeti v tem trenutku.

Zaradi zgoraj omenjenih pozitivnih lastnosti vrtnarjenja, smo se ekipa mladih iz Socialne akademije, odločili da za mlade pripravimo super dogodek, ki se bo odvijal zunaj, na svežem zraku in ki bo udeležence spravil v gibanje, to je Pizza vrt.  Za tematski vrt, smo se z ekipo odločili zato, ker imamo radi pico in tudi radi vrtnarimo in tako bomo mladim na interaktiven način predstavili vrtnarjenje in bomo skupaj izkusili pozitivne učinke Pizza vrta in se imeli ob tem fajn.

Dogodek je namenjen mladim, starim od 12. do 19. let, dobrodošli so tudi ostali družinski člani. V soboto, 13. 4. 2019, bomo v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in Zavodom za razvoj empatije in ustvarjalnosti Eneja s skupnimi močmi pripravili super dogodek, na katerem bomo posadili in uredili vrt, na katerem bomo gojili zelišča in zelenjavo za domačo pizzo. Dogodek bomo izvedli na Enejinem medovitem učnem vrtu na Grbi. Zbirno mesto za udeležence je na parkirišču poleg Vile ob poti, Puhtejeva 15 na Viču v Ljubljani ob 10.00, od koder se bomo peš odpravili do vrtička.

Najprej se bomo spoznali med sabo, nato pa na kratko spoznali še zgodovino pice, preden bomo začeli z idejami o raznovrstnih možnih picah. Ko boste zadovoljni s svojimi zamislimi, kaj si želite imeti na svoji najljubši pici, bomo začeli načrtovati sestavo samega vrta ter se nekaj naučili še o postavljanju in skrbi zanj. Posadili bomo sadike izbranih začimbnic in zelenjave, zraven pa se dodobra razmigali. Apiterapevtka Nina Ilič, direktorica Zavoda za razvoj empatije in ustvarjalnosti Eneja, vam bo na kratko predstavila virtualni panj ter povezavo med čebelami in Pizza vrtom.

Ob koncu dogodka se bomo pogostili s picami, ki jih za ta dogodek donira Azur tratoria s picami. 🙂

 

Če je tudi tebi pizza všeč, tako kot nam in bi rad/-a soustvaril/-a Pizza vrt, se prijavi tukaj.

Za več informacij piši Vesni na e-mail: vesna@socialna-akademija.si

 

Pohiti s prijavo, število mest je omejeno 🙂

 

O pripravah na dogodek nas lahko spremljaš na spletni strani in FB-ja Socialne akademije, spletne strani Zavoda za razvoj empatije in ustvarjalnosti Eneja.

Se vidimo na Pizza vrtu – Enejinem medovitem učnem vrtu na Grbi, 13. 4. 2019 ob 10h! 😉

 

Ekipa Pizza vrta

Tags: , , , , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1