Pizza vrt

Objavljeno: 18. aprila 2019

V soboto, 13.4.2019, smo ekipa mladih iz Socialne akademije in v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in Zavodom za razvoj empatije in ustvarjalnosti Eneja, pripravili super dogodek za mlade – Pizza vrt. Dogodek je bil namenjen mladim in njihovim družinskim članom.

S Pizza vrtom smo skušali, udeležencem preko tematskega vrtnarjenja, približati zdrav način življenja ter spodbuditi trajne spremembe v vedenju – saj je vrtnarjenje odličen učni pripomoček za spodbudo k zdravemu gibanju, zdravih navad, zdrave prehrane, odgovornosti do rastlin in stiku s sabo in naravo – tako pri mladih kot tudi pri njihovih družinskih članih.

Kljub močni ohladitvi, smo vse aktivnosti, ki smo jih pripravili z ekipo izpeljali in udeleženci so se pri teh aktivnostih dobro razmigali, nadihali svežega zraka in se zabavali in pri tem so se še naučili oblikovanja in načrtovanja vrta za domačo pizzo, posadili rastline in zelišča za domačo pico.

Apiterapevtka Nina Ilič, direktorica Zavoda za razvoj empatije in ustvarjalnosti Eneja, je udeležencem predstavila pomen medovitosti ter povezavo med vrtom, čebelo in pizzo, obenem so si tudi ogledali virtualni panj in na njem prepoznali zalego, matico in čebele delavke.

Radi bi se tudi zahvalili Azur tratoriji s picami, ki so nam za dogodek donirali pice, ki so bile zelo okusne in smo jih po vrtnarjenju in gibanju na svežem zraku, pojedli v hipu.

Hvala vsem, ki ste delili ta dan z nami.

 

Vesna Nagelj

Vodja projekta in ekipe

 

 

Več o super dogodku si lahko pogledate v spodnji galeriji slik, naj slike povedo več kot besede.

         

 

 

 

 

 

Tags: , , , , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1