Pizza vrt

Objavljeno: 9. februarja 2019

Na 9.2. ima svoj posebni dan jed, ki je mnogim ljudem najljubša. To je pizza! 🙂

To je sicer neuradni praznik, ampak je zato toliko bolj priljubljen. Ljudje po vsem svetu radi uživamo v dobri pizzi, vsepovsod pa je narejena z lastnim kulturnim pridihom. Tako poznamo klasično italijansko, kraško in celo havajsko pizzo, na kateri preseneča tudi ananas.

Ker imamo pizzo radi tudi mi na Socialni akademiji, se je ekipa mladih odločila, da pripravijo pred dnevom Zemlje dogodek – Pizza vrt.

Dogodek je brezplačen in namenjen mladim, starim od 12. do 19. let, dobrodošli so tudi ostali družinski člani. Ekipa obljublja, da te bodo aktivnosti na dogodku spravile v dobro voljo, te dodobra razgibale in obkrožile s svežim zrakom 🙂

Te zanima?

V soboto, 13. 4. 2019, bomo v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in  Zavodom za razvoj empatije in ustvarjalnosti Eneja s skupnimi močmi pripravili super dogodek, na katerem bomo posadili in uredili svoj lastni vrt, na katerem bomo gojili zelišča in zelenjavo za domačo pizzo. Dogodek bomo izvedli na učnem Medovitem vrtu .           

Kaj bomo delali?

Medovit vrt v še zimskem stanju

Najprej se bomo spoznali med sabo, nato pa na kratko spoznali še zgodovino pizze, preden bomo začeli z idejami o raznovrstnih možnih pizzah. Ko boste zadovoljni s svojimi zamislimi kaj si želite imeti na svoji najljubši pizzi, bomo začeli načrtovati izgled in sestavo samega vrta, ter se nekaj naučili še o postavljanju in skrbi zanj. Posadili bomo sadike izbranih začimbnic in zelenjave, zraven pa se dobro razmigali :). Strokovnjaki bodo na voljo za dajanje informacij.

Ker naša zelenjava še ne bo primerna za zaužitje, bomo pizzo “spekli” samo skozi igro ali dve. Na koncu bomo vse pospravili, da bo za nami ostal samo zasajen vrt, saj je naravo treba ohranjati neoporečno. Potrebno pa se bo tudi dogovoriti glede nadaljnje skrbi za vrt, izmenjaje ali v skupinah se bomo vračali tja vsi udeleženci, da bo zelenjava pridno rasla. Ko pa bo tudi naša zelenjava iz vrta zrasla in bo pripravljena za peko, se bomo tja vrnili v prvotni zasedbi in spekli tudi pravo pizzo, čisto po našem okusu, saj si jo bomo po trdem delu tudi zaslužili :).

Če je tudi tebi pizza všeč, tako kot nam in bi rad/-a soustvaril/-a Pizza vrt, se prijavi tukaj.

Za več informacij piši na e-mail: vesna@socialna-akademija.si.

Pohiti s prijavo, število mest je omejeno.

Priprave na dogodek lahko spremljaš na spletni strani in FB-ju Socialne akademije ter spletni strani Zavoda za razvoj empatije in ustvarjalnosti Eneja.

Se vidimo na Pizza vrtu – Medovitem vrtu na Grbi v Ljubljani, 13. 4. 2019 ob 10.00! 😉

Ekipa Pizza vrta

Tags: , , , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1