Po poti sv. Jakoba

Objavljeno: 7. aprila 2010

jakob0_1.jpg
jakob0_1.jpgO Svetem Jakobu, o nastanku svetišča in o svoji romarski poti sta nam, v četrtek, 8. aprila 2010, ob 20. uri v Župnijskem domu v Stični, predavala zakonca Katja in Marko. 

"Pot Svetega Jakoba” je pot, po kateri že vse od srednjega veka dalje ponižno hodijo romarji, polni vere in upanja. Romanje je zgodovinsko, umetnostno, kulturno in duhovno potovanje po Evropi, na katerega se odpravlja vse več pohodnikov, romarjev, vernih… To je začetek njunega predavanja, na katerem sta nam s slikovnim gradivom ter spremno besedo pokazala, kako je s kolesom preromati skoraj 900 km dolgo pot. Na predavanju sta se dotaknila tako zgodovinskih, kot tudi siceršnjih znamenitosti te romarske poti. Poslušalci smo lahko občutili premagovanje vsakdanjih naporov, srečanja Katje in Marka z drugimi romarji in lepa doživetja ob skupnih večerjah, pogovorih …  Predavanje sta zaključila s kratkim posnetkom maše v katedrali v Santiagu de Kompostela, kjer smo videli tudi znamenito ogromno kadilnico.

Po navdušenem aplavzu in zastavljenih vprašanjih je moč sklepati, da bo to leto gotovo kakšen slovenski romar več na tej Poti Svetega Jakoba.

Pravijo, da romanje ne pusti nedotaknjenega nikogar, ki se odloči za to pot.

 

 

{gallery}galerije/10/romanje{/gallery} 


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1