Po sledeh Ogleja

Objavljeno: 14. marca 2010

no image

Socialna akademija vabi na ekskurzijo:
 

Po sledeh Ogleja

Ljubljana, 10. aprila 2010
Aquileia.jpg

Ekskurzija je del programa študija Socialne akademije je pa tudi možnost druženja in spoznavanja novega. Lepo vabljeni tudi vsi diplomanti Socialne akademije, ki želite osvežiti in obuditi spomine na študij ter se povezati in spoznati letošnjo generacijo Socialnih akademikov.Vabljeni tudi vsi ostali, ki želite po sledeh Ogleja popotovati v naši druščini.

Pot
 
Iz Ljubljane preko Fernetičev do Štivana, kjer si bomo ogledali izvir Timave, in nadaljevali skozi Tržič (Monfalcone) ter preko lagune v Gradež. Sledi ogled starega dela mesta  in tudi znamenito cerkev sv. Evfemije. Pot nadaljujemo proti Ogleju, kjer si bomo ogledali krščanski in antični del mesta. Iz Ogleja se po antični cesti Via Iulia-Augusta preko Červinjana odpeljemo v smeri Gorice in najprej v Goriška brda, v najbolj slovensko občino Števarjan, kjer bomo imeli kosilo v gostilni Korsič. Po kosilu se odpeljemo v Gorico, in si jo bomo ogledali po »sledeh slovenstva« . Ustavili se bomo tudi v Kulturnem centru Lojzeta Bratuža in se povzpeli na Goriški grad. V Ljubljano se vračamo preko Vrtojbe in po vipavski avtocesti.
 
Ekskurzijo bo vodil dr. Peter Vencelj, ki je bivši minister za šolstvo in upokojeni univerzitetni profesor na fakulteti za naravoslovje in tehnologijo v Ljubljani. Opravljal je razlicne funkcije na vodilnih položajih kot predsednik Slovenskih katoliških izobražencev in sekretar za Slovence po svetu. Danes aktivno deluje predvsem na področjih civilne družbe v turizmu, v stikih z rojaki v zamejstvu, v Cerkvi in pri ohranjanju kulturne ter naravne dediščine. Ves čas tudi aktivno spremlja razmere šolstva v Sloveniji.
 

Kraj odhoda in prihoda:

Odhod iz Ljubljane, Janeza Pavla II, 13 ob 7:00 uri. Povratek predviden okoli 20:00 ure.

Prispevek udeležencev:
Družinski člani tečajnikov in Socialni akademiki: 25 €.
Ostali člani: 33 €.

Cena vključuje:
• prevoz z udobnim turističnim avtobusom,
• pripravo, vodenje in organizacijo izleta.

Cena ne vključuje:
• hrane in nekaterih ustopnin,
• dodatnega turističnega zavarovanja.

Prijave sprejemamo do petka, 06. 4. 2010
 
 
Info in prijave:
 tel.: 00386 1 427 71 40 ali 051 893 060 (Mojca Perat)
info@socialna-akademija.si E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript

 

 


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1