Kaj poročajo iz počitniškega varstva Jaz, novinar?

Objavljeno: 18. septembra 2020

V mesecu avgustu smo uspešno izvedli 3 tedne počitniškega varstva Jaz, novinar.

71 otrok je z nami ustvarjalo, spoznavalo novinarski poklic, se srečalo s profesionalno snemalno opremo, fotografiralo, naredilo svojo TV informativno oddajo, film in stenski časopis, ter sklepalo nova prijateljstva.

Prvi in drugi teden smo obiskali radio Aktual in Veseljak, tretjega pa smo se odpravili do TV hiše VPK, kjer smo si ogledali, kako nastaja program na Ljubljana TV, studio oddaje Milijonar, v petek pa nas je novinar Ljubljana TV obiskal na Socialni akademiji, kjer so vlogo novinarja prevzeli naši otroci.

Vsak teden so nas obiskali tudi Ambasadorji nasmeha, s terapevtskimi živalmi. Nekaj otrok je premagalo strah pred psom, za veliko navdušenje pa je poskrbel terapevtski polž Rudi. Ob zaključku vsakega počitniškega tedna smo naredili predstavitev za starše, kjer so si premierno ogledali izdelke svojih otrok.

Hvala Mestni občini Ljubljana, ki nam je s sofinanciranjem omogočila, da je bilo varstvo brezplačno za vse otroke.

Hvala Ljubljanskemu potniškemu prometu, ki nam je omogočil brezplačen prevoz na izlete.

Hvala Radiu Aktual, Radiu Veseljak in Ljubljana TV, da ste našim otrokom približali delo na radiu in televiziji.

Hvala Ambasadorjem nasmeha, da ste z vašimi živalmi poskrbeli za nasmehe na naših obrazih in Slovenski filantropiji, da smo se z živalmi lahko družili na vašem dvorišču.

Hvala Julijani iz bistroja Lopert, da je poskrbela za naše lačne trebuščke.

Hvala tudi vsem izvajalcem programa: Vidi, Kaji, Kleo, Sari L., Tadeji, Sari S. in Timu, da ste s svojim znanjem otrokom polepšali počitniški teden, jih naučili veliko novega in poskrbeli, da so otroci in starši od nas odšli navdušeni in z izkušnjo, ki je še dolgo ne bodo pozabili!

In navsezadnje: hvala staršem, da ste nam zaupali vašega otroka v varstvo!

Vabimo vas k ogledu naših izdelkov 1. tedna, 2. tedna in 3. tedna, ter prispevka na Ljubljana TV.Prispevek na Ljubljana TV  si lahko ogledate tukaj O varstvu so trije bloki: v prvem Vida pove o projektu, v drugem so novice 2. tedna, v tretjem pa so otroci prevzeli vlogo novinarjev.

Program je sofinancirala Mestna občina Ljubljana.

Tags: , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1