Podelitev diplom študentom letnika 2008/09

Objavljeno: 21. maja 2009

sak.jpg

sak.jpgV četrtek, 21. maja 2009, smo v Galeriji Družina podelili diplome letošnji generaciji študentov Socialne akademije. Po uvodnem nagovoru direktorja Mateja Cepina, je nadškof dr. Anton Stres poudaril pomembnost in nujnost vrednot, saj se v vrednotah kažejo naši cilji, ki odsevajo naš kulturni in duhovni razvoj. Sledila je hudomušna predstavitev študijskega leta, ki so jo pripravili študentje sami. Večer smo zaključili s koščkom slastne pice in velike mere smeha.

Letos so na Socialni akademiji diplomirali naslednji udeleženci:

-        Klemen Ban
-        Marko Brozovič
-        Majda Dolenc
-        Rok Gajšek
-        Damijana Kavčič
-        Marcos E. Mehle
-        Lucija Melink
-        Miha Mihevc
-        Marinka Skok
-        Jernej Skubic
-        Katja Šivec
-        Silva Šivec
-        Sabina Šket
-        Lidija Zupanič
-        Marija Žnidaršič

Pozdravni nagovor direktorja!

V zadnjem času si vprašanje: »Kam gre evropska civilizacija?« vse pogosteje zastavljamo. Način življenja, ki ga živimo, je namreč v marsikaterem vidiku (okolje, kapitalski trgi …) naletel na svoje meje in mnoge ljudi za prihodnost vsaj malo skrbi.

Mnogi iščejo rešitve v sistemu. Nekateri v izboljšanju kapitalizma, drugi v ponovni obuditvi komunizma. Večina ponujenih rešitev se giblje na črti levo – desno, med dvema skrajnostima, ki bi ju lahko imenovali tudi individualno – kolektivno.

Sistem je potreben, vendar pa še ne ponuja dokončnih rešitev. Vsak sistem (zakon, kapital …) je namreč mogoče zlorabiti in v vsakem sistemu se zlorabe tudi dogajajo. Še tako kakovosten sistem ne pomaga nič, če v njem ne bivajo (in ga ne uporabljajo) odgovorni ljudje. Vkolikor ti čutijo družbeno odgovornost in se zanjo trudijo, bo sistem deloval, v nasprotnem primeru pa ne – kakršen koli že bo.

Kako se truditi za družbeno odgovornost posameznikov? Edina pot, ki se kaže, je izobraževanje. Takšno izobraževanje, ki bo prinašalo rezultate v participaciji državljanov, v družbeno koristnem prostovoljnem delu, v državljanskih kompetencah.

Zato je kljub morda na videz nepomembnem dogodku danes prav poseben dan – zaključilo se je namreč takšno izobraževanje na Socialni akademiji.

{gallery}galerije/09/podelitev{/gallery}


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1