Poklic mladinskega delavca, razvit v Sloveniji, odmeva na Dunaju

Objavljeno: 21. aprila 2016

Matej Cepin (Socialna akademija) in Adisa Dizdarević (Mladinsko združenje Brez izgovora Slovenija) sta na mednarodni konferenci o kompetenčnih modelih za mladinske delavce, ki delujejo v mednarodnem kontekstu, predstavila proces uveljavitve nacionalne poklicne kvalifikacije Mladinski delavec / mladinska delavka, ki trenutno poteka v Sloveniji.

Na konferenci, ki je v času od 19. do 21. aprila potekala na Dunaju v organizaciji Salto Training and Education ter več Nacionalnih agencij programa Erasmus+ Mladi v akciji, je bil predstavljen kompetenčni model, razvit v okviru evropske strategije za usposabljanje mladinskih delavcev. Udeleženci so imeli priložnost podati povratno informacijo na predstavljeni model, obenem pa je bilo nekaj vsebinskih sklopov posvečenih tudi predstavitvi podobnih kompetenčnih modelov in procesov uveljavljanja le-teh na drugih ravneh.

Matej Cepin in Adisa Dizdarević sta v svoji 90-minutni predstavitvi predstavila osebna pogleda na mladinsko delo, stanje mladinskega dela v Sloveniji, dosedanji proces poteka uveljavitve NPK mladinski delavec in učne izkušnje, ki jih je mladinski sektor v Sloveniji tekom tega procesa pridobil.

Udeleženci delavnice so po predstavitvi izrazili navdušenje nad kakovostjo procesa, ki poteka v Sloveniji. Predvsem so pozdravili vključenost celotnega mladinskega sektorja v proces, visoko sposobnost dialoga in iskanja najboljših rešitev ter končni rezultat – razvit poklicni standard.

Na konferenci je bilo mogoče pridobiti tudi vpogled v podobne procese, ki potekajo v drugih državah, kar bo gotovo obogatilo slovensko situacijo.

Tags: , , , , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1