Postani prostovoljec v mladinskem centru na Nizozemskem!

Objavljeno: 13. julija 2020

Iščemo prostovoljca, ki bi se za 12-mesecev pridružili mladinskemu centru Stitching Don Bosco Rijswijk na Nizozemskem, in sicer od oktobra dalje. Prostovoljsko delo obsega priprava in izvajanje obšolskega in počitniškega programa za otroke in delo z otroki in mladimi!

Koga iščemo?

K prijavi ste vabljeni mladi (stari od 18 do 30 let), še posebej pa vabimo brezposelne mlade in mlade z manj priložnostmi.

Glavni pogoj je, da imaš čas od oktobra dalje in da te veseli delo z otroki in mladimi ter sodelovanje z drugimi prostovoljci in s skupnostjo mladinskega centra. Če že imaš izkušnje pri delu z otroki in te zanima mladinsko delo, je to dodaten bonus!

Potrebno je osnovno znanje angleškega jezika, v času prostovoljstva pa te bodo naučili še Nizozemščine!

Nekaj izmed nalog prostovoljcev:

  • Pomoč pri vsakodnevnem programu za šolske otroke v času malice (priprava sendvičev, igre in aktivnosti, pobiranje skupin v lokalni šoli),
  • pomoč učiteljem pri obšolskih aktivnostih (ročne spretnosti, kuhanje, športne aktivnosti),
  • načrtovanje, priprava in izvedba programa v času šolskih počitnic in praznikov ( lov na zaklad, gledališče, ustvarjalne delavnice),
  • pomoč pri vzdrževanju reda v skupnih prostorih (npr. pomoč pri pomivanju posode) in nakup hrane in materiala za aktivnosti,
  • biti del skupnosti (skupaj živeti in kuhati) ter ustvarjati dobro vzdušje v skupini mednarodnih prostovoljcev in v ekipi mladinskega centra! 🙂

Poglej si nekaj utrinkov z lanskoletnega poletnega programa!

Mladinski center Stitching Don Bosco Rijswijk

Mesto Rijswijk leži južno od bolj znanega mesta Haag na severnem delu Nizozemske. Da si lažje predstavljaš – mladinski center je od centra Haaga oddaljen slabih 5 kilometrov (ali 15 minut s kolesom) slabih 9 km (35 min s kolesom) pa je do morske obale. Šteje 53.000 prebivalcev, ki prihajajo iz različnih kulturnih okolij:  več narodnosti, z različnim verskim in kulturnim poreklom, kar se kaže tudi pri obiskovalcih mladinskega centra.

Mladinski center v mestu obstaja in deluje že več kot pol stoletja.  Ciljna skupina v mladinskem centru so otroci in mladi, ki prihajajo iz različnih kulturnih okolij, ki živijo v soseščini, del tega so tudi  so mladi s posebnimi potrebami in vedenjskimi težavami ter otroci iz begunskega centra v Rijswijku. Ima veliko dejavnosti za otroke in mladino s posebno skrbjo za prostočasne dejavnosti in za neformalno izobraževanje.

To je to! Kje se prijavim?

Najkasneje do 19. julija 2020 pošlji motivacijsko pismo s CV-jem na jeugdwerk@donboscorijswijk.nl.

Od 20. julija naprej bodo nato potekali intervjuji prek Skypa. Izbrali bodo štiri prostovoljce iz različnih držav ki bodo svojo prostovoljsko pot začeli jeseni.

Dodatne informacije dobiš pri Evi na maliu eva@socialna-akademija.si  ali na telefonu: 01 439 97 95.

Tags: , , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1