Postani prostovoljec v tujini!

Objavljeno: 16. februarja 2015

no image

Želiš nekaj časa preživeti v tujini skoraj brez stroškov?

Se želiš naučiti nekaj novega?

Želiš delati uporabne stvari v zanimivem okolju?

Želiš spoznavati nove ljudi?

 Potem je Evropska prostovoljna služba (EVS) prava izbira!

  1. Nizki stroški v tujini – ker je EVS ena izmed akcij programa Erasmus+, imaš pokrite stroške nastanitve, potne stroške in stroške prehrane, prejmeš pa tudi nekaj žepnine. Prihodki sicer niso visoki, so pa dovolj za normalno življenje v tuji državi.
  2. Učna izkušnja – osvojiš lahko nova znanja, praktične izkušnje in izboljšaš svoje znanje tujih jezikov! Na EVS ti gostiteljska organizacija zagotovi tudi osnovni tečaj tujega jezika, da je komunikacija z domačini še lažja.
  3. Zanimivo okolje – naši partnerji delujejo na zelo raznolikih področjih – od multimedije in IKT znanj, dela z otroki, projektnega dela in organizacije konferenc za mlade in odrasle, izvajanje delavnic in še mnogo več!
  4. Spoznavanje novih ljudi – ker stalno živiš v določenem lokalnem okolju, tam spoznaš veliko novih ljudi, organizacij in tudi drugih EVS prostovoljcev.

Nekdanji prostovoljci so povedali, da je ta izkušnja vplivala na njihove načrte glede dela, izobraževanja in kraja življenja. Preko sodelovanja v programu EVS so razvili kompetence, ki so ključnega pomena za njihovo zaposljivost, s čimer se strinjajo tudi gostiteljske in pošiljajoče organizacije. Tudi delodajalci pozitivno ocenjujejo mlade, ki so preživeli določeno obdobje v tujini kot prostovoljci. Kompetence, ki naj bi jih razvijali nekdanji prostovoljci EVS, se močno prekrivajo s tistimi, ki jih iščejo delodajalci.
10556385_10203527156914095_1374628346396800700_nVeč o vplivu na tvoje kompetence si lahko prebereš TUKAJ.

Socialna akademija je od januarja dalje akreditirana organizacija za koordinacijo projektov Evropske prostovoljne službe ter za gostiteljstvo in pošiljanje prostovoljcev v tujino.

Če si želiš sodelovati v EVS projektu ne odlašaj, ampak nam piši na neza@socialna-akademija.si – gotovo se kmalu najde kaj primernega tudi zate!

Za kakšne priložnosti pa lahko preveriš na: http://europa.eu/youth/vp/opportunity_list

Tags: , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1